Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče,

doufám, že jste prožili příjemný týden, máte se dobře a jste zdraví. Bylo milé užívat si krásného počasí v areálu naší školy. Doufám, že současné příznivé počasí a jeho pozitivní předpověď nasvědčuje příchodu babího léta, které by s námi mohlo setrvat do konce září, možná i října. 

Školní rok na základní škole začal skvěle. Děti byly nadšené a motivované a velice jsem si tento první týden užil.

Jménem všech našich kolegů na základní škole bych chtěl pochválit všechny naše studenty za jejich přístup k omezením vyplývajících ze situace kolem Covidu -19. Rozumíme, že je velice složité tato omezení dodržovat. A přesto se to všem studentům podařilo!

Bylo příjemné potkat mnohé z Vás v pondělí na setkání s rodiči. Jsem si jistý, že Petr byl rád za tuto možnost se Vám představit. Já jsem naopak mohl představit našeho nového kolegu Jerryho Dvořáka, který se velice těší na spolupráci se studenty v rámci 2., 4. a 5. třídy.

Příští týden měl být ve znamení třídenního adaptačního výletu pro studenty 2.- 5. třídy. V plánu bylo posilnit a podpořit vztahy v rámci tříd a celého kolektivu. Vzhledem k situaci ohledně Covidu-19 bohužel nebude možné tuto akci uspořádat. Proto si třídní i angličtí učitelé připravují podobně zaměřené aktivity, které budou probíhat individuálně v rámci tříd. Jsem si jistý, že to bude zábava pro všechny. Třídní učitelé sdělí rodičům, kdy bude mít každá třída svoji adaptační aktivitu.

Co se událo tento týden na Základní škole?

Třída 1

Tento týden jsme s dětmi počítali do šesti, naučili jsme se první písmenka a ujasnili si, co se ve škole vlastně děje.

V úterý jsme v zrcadlovém sále zjistili, jak jsme jedineční a i jsme to výtvarně zpracovali. (Terka Č.)

Třída 2

V tomto týdnu se druháci potkali v rámci vyučování hned s několika milými tvářemi. V úterý usedl na křeslo pro hosta pan ředitel Petr a s jistotou a vtipem odpovídal na všetečné otázky. Na středeční ranní oázu nás pozvala Bára a ukázala nám, jak vzácní a jedineční jsme. A  dopoledne nás navštívil Eric a popovídal si s námi o prvních pocitech, zážitcích, úspěších v novém školním roce. Setkání proběhlo přes obrazovku notebooku, ale Erikova energie zaplnila i tak celou třídu. Těšíme se na další milá setkání, dveře jsou u nás vždy otevřené. (Saša)

Třída 3

Třeťáci si v průběhu prvního týdne po prázdninách zavzpomínali na letní výlety. Sepsali a poslali si vzájemně pohlednici z prázdnin! Naši třeťáci měli zážitků plné prázdniny - dostali se do vzduchu, na vodu, pod zem i do výšin, a to v různých koutech naší krásné země. (Marie)

Třída 4

Čtvrťáci zavítali do knihovny a vybrali si knihy na pravidelné čtenářské dílny, do školy se jim nechtělo, tak si vysmlouvali den a čas, kdy budou čtenářské dílny probíhat v knihovně.... (Terka K.)

Třída 5

Relaxační oáza v 5. A

Páťáci tento týden pořádně začali s učením – opakovali základní početní operace, rýsovali, pátrali po významech slov, navštívili školní knihovnu, seznámili se se státními symboly a ve čtvrtek se sešli v ranní oáze, kterou měla na starosti Bára. Děti si povídaly o jedinečnosti každého z nás a na závěr vytvořily obraz sebe prostřednictvím mandal. (Standa)

Doufám, že po příjemném prvním úplném týdnu zpět na základní škole a teplých teplotách, které lákají na příštích několik dní, budete mít všichni pohodový a příjemný víkend!

S přátelským pozdravem