Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče,

jménem nás všech na základní škole věřím, že jste prožili šťastné Vánoce a přeji Vám vše nejlepší do roku 2021. Všichni doufáme, že tento rok bude lepší než ten předchozí. Začínáme omezenou školní docházkou, kdy je přítomnost ve škole umožněna pouze 1. a 2. třídě. Třeťáci, čtvrťáci a páťáci nám tady moc chybí a doufáme, že se na Open Gate opět brzy uvidíme a uslyšíme.

Procházíme složitým obdobím, ale všichni jsme velmi hrdí na naše žáky, jejich práci a přístup ke studiu během pandemie.

Rád bych v našem týmu přivítal Claru Janeckou. Clara má za sebou první týden výuky angličtiny v první a druhé třídě. Z prvních setkání s našimi prvňáky a druháky má velmi dobrý pocit a moc si spolupráci s dětmi užila. Tímto jí přeji do dalšího působení na Open Gate jen to nejlepší, zejména mnoho prožité radosti s našimi/vašimi dětmi

Všem studentům, kteří předložili fotografie v rámci výzvy 10 kilometrů – 10 let, moc děkujeme, velmi si ceníme vašeho úsilí! Děti, které jste mi ještě neposlaly fotku a výzvu máte splněnou, pošlete ji prosím přímo na můj email (ryan@opengate.cz) do úterý 12.ledna.

Co se dělo ve třídách tento týden?

Class 1

Představte si, že prvňáčci začali s novým rokem číst malá písmenka. Ve středu si užili návštěvu tří králů a spoustu se toho o nich dozvěděli. Zbytek týdne byl ve znamení sněhové nadílky a pořádné bobovačky. (TČ)

This week Class 1 met their new English teacher. We learned she is from Canada and likes dogs! We reviewed our colors and meet the new characters in our new Incredible English book.  To celebrate the snow we made some beautiful paper snowmen. (CJ)

Class 2

Druháci se přivítali v novém roce 2021 na společné slavnostní ranní oáze, kde si popřáli zdraví, spokojenost a dobré kamarády. Po odpočinku v podobě vánočních prázdnin se pustili do práce. Tento týden „bojovali“ s měkkými a tvrdými souhláskami, procvičovali sčítání a odčítání do 100. A protože jsou to šikulové, začali i s násobilkou, která je moc baví. Ve středu nás navštívili tři králové a požehnali naší třídě. Užíváme si hrátky na sněhu a je nám fajn. (SD)

This week Class 2 met their new English teacher and worked in pairs to guess her favorite foods, animals, and activities. We learned some new small toy vocabulary and learned how to ask for things using “Can I have…” We also practiced our independent reading with some new English books in the classroom. (CJ)

Class 3

Badatelé z třetí třídy opět vyměnili naši krásnou třídu za třídu virtuální. Prostředí Teams sice nenahradí osobní setkání, přesto očka všech třeťáků od pondělí jiskří. Ve středu nás dokonce navštívili tři králové a my jsme si připomněli příběh o jejich putování. Seznámili jsme se s další řadou vyjmenovaných slov a učíme se je jako písničku – snad nám bude umožněno si jí po návratu do školy zazpívat společně. Ve čtvrtek jsme se seznámili s horninami a nerosty a ve chvílích volna poměřovali, kdo má před domem více sněhu. Badík si postavil iglú a do příchodu dětí z něj prý nevyleze. Tak milí třeťáci, pojďte už do lavic nebo tam půjdeme za ním. Marie, Andrea a Martin. (MZ)

As always, we had our phonics and therefore our super-duper fun phonics quiz. It was very close this week but Anezka was our worthy champion! (LR)

This was our first week getting to know Jerry. We spoke about New Year’s traditions and the resolutions we made for this year. In Incredible English we started reviewing the first three units for our test coming next week. On Friday, we had a speaking lesson on the safety of our internet neighborhood and why online safety is important. (JD)

Class 4

Téměř každý den měli čtvrťáci na odpoledne dobrovolný úkol, a ne jen tak ledajaký. Na Tři krále rýsovali pomocí trojúhelníků koruny a po bílé nadílce stavěli nejoriginálnějšího sněhuláka či stavbu ze sněhu. Gratulujeme stavitelům!!! (TK)

Our focus this week was our goals as students for the new year. We discussed the things we would like to improve and accomplish. In Incredible English, we started unit 4. We spent time discussing about our online community is and the three rings of responsibility. (JD)

Class 5

Páťáky po vánočních prázdninách opět čekal online režim, avšak nezaháleli jsme. Četli jsme si o příchodu tří králů do Betléma, učili jsme se psát správnou interpunkci v přímé řeči a v geometrii jsme počítali povrch krychle. Středeční sněhová nadílka vybízela ke stavění sněhuláků, takže jeden z domácích úkolů zněl jasně: vezmi polární vybavení, vydej se do závějí a postav cokoliv ze sněhu. (SČ)

In class 5 this week, we talked about how our Christmases were. We also had fun playing snakes and ladders and a way to practise speaking for accuracy. Next time we will create our own boards! (LR)

Doufáme, že současná karanténa bude tou poslední a že s příchodem vakcíny se život bude moci začít vracet k normálu. Pevně věřím, že tento rok bude lepší a přeji Vám všem úspěšný a šťastný vstup do nového roku 2021!

Za celý tým ZŠ OG,