28. říjen – NEZAPOMENEME!

Za 1. a 2. světové války naši předci bojovali za budoucnost naší vlasti a svých rodin - tedy i za nás. Oběti těchto dvou světových válek nám přinesly možnost žít svobodně ve své domovině.

Studenti primy, sekundy i tercie si to uvědomují a rozhodli se uctít památku našich zesnulých předků, kteří bojovali v 1. a 2. světové válce za svobodu a vlast.

Ve spolupráci s obcí Babice jsme navštívili pomníček padlých z obou světových válek nedaleko Open Gate. Naši vděčnost a úctu jsme vyjádřili kompletním vyčištěním a vyleštěním pomníku, poté jsme památku padlých uctili kyticí a svíčkou, čímž jsme památník také pěkně vyzdobili.

Nakonec, abychom doplnili naše znalosti, jsme se od našich vychovatelů Vladimíry Gíbalové a Vojtěcha Hanzálka dozvěděli něco o světových válkách a jednom z nejvýznamnějších československých prezidentů - T. G. Masarykovi.

Na závěr celého odpoledne jsme navštívili kavárnu Stará škola a pochutnali si na různých dobrotách.

Za tuto příjemnou akci děkujeme Vlaďce a Vojtovi a také paní Marksové z městské radnice, která s námi spolupracovala a umožnila nám tuto akci zorganizovat. O pomníček budeme rádi pečovat i nadále.

Za studenty primy, sekundy a tercie z gymnázia Open Gate

Několik fotografií ZDE

Sofie Popova, 2. A, Viktorie Hložková, 2. B