50 odstínů pádu

Sekundáni vyrazili začátkem ledna na Šumavu do hotelu Dobrá chata na lyžařský výcvik. Doprovodem bylo několik pedagogů, instruktorů a vychovatelů, kteří museli být vybaveni spoustou trpělivosti, nervů a dobré nálady. Tento kurz se koná každý rok, a my vám ten letošní rádi přiblížíme.

Cesta nám hezky utekla díky i navzdory hudbě jako byla Barbie girl, Tomáš mašinka, Man's not hot a Weeknd. Kolem poledne jsme dorazili na místo. Po obědě jsme navštívili horskou službu a vyslechli jsme si přednášku o běžeckém lyžování. Hned druhý den ráno začal praktický výcvik běhu na lyžích, při kterém jsme si vše natrénovali. Ve středu dopoledne proběhl závod v biatlonu, za který dostali všichni pochvalu. Vítězem a vítězkou se stali za kluky Rost’a a za holky Karol. Po biatlonu se ještě uskutečnil nultý ročník závodu Lud’ka Michalika, který vyhrála za holky Monika a za kluky opět Rosťa. Odpoledne jsme navštívili meteorologickou stanici a zúčastnili se přednášky o počasí. Následující den jsme se vyrazili na celodenní běžkařský výlet na Horskou Kvildu. Poslední den našeho výletu jsme strávili venku hraním her a po obědě jsme jeli zpět do školy.

Na tento zájezd jsme se vypravili, abychom si rozšířili znalosti o zimních sportech a naučili se jezdit na běžeckých lyžích. Většina z nás stála na běžkách poprvé. Díky snaze našich učitelů na konci všichni uměli klasický způsob a sjeli jsme si i sjezdovku.

Počasí na lyžařském výcviku nám také vyšlo, měli jsme spousty sněhu. Byli jsme ubytováni ve skvělé chatě s výborným jídlem a ochotným personálem. Učitelé nám na každý den přichystali zábavný program s dokonalou organizací.

Sekunda A