584denní půst!

Do 17. sezóny FLOGu (Florbalová liga Open Gate) se přihlásilo na čtyřicet plejerů z řad studentů a osm dospělých, čtyři z nich budou nosit kapitánské „C“ a ti další „A“ (náhradní kapitáni, z anglického alternate). Na Jonáše proběhl draft, kdy si kapitáni po vzoru NHL vybírali hráče do svých týmů. Jejich přehled a složení najdete níže.

První, dlouho očekávané zápasy proběhly včera. A jak dopadly?

Červený traktůrek, vedený Standou Červeným a jeho „áčkem“ Petrem Šlemendou, našimi zástupci ZŠ, zahájil 17. ročník ve velkém stylu! Velký kluci pod křídly naší „gé-jedničky“ Luďka Michalika měli výrazný hendikep: absence jejich říčanské florbalové star Jakuba Hošťálka byla citelně znát, což samozřejmě nic neubírá na výkonu traktůrků.

Přestože se jednalo o první zápas po téměř 600denní pauze, diváci viděli velmi atraktivní hru, ve které padla řada pěkných gólů: ať už závěrečné sklepnutí Tadeáš Týce po třech rychlých a přesných přihrávkách, nebo dva Luďkovy góly. Ten se jakožto správný kapitán snažil zavelet k obratu, avšak marně. Traktůrci si své vedení s přehledem pohlídali a zaslouženě úvodní utkání vyhráli.   

Červený traktůrek – Velký kluci 6:2 (4:0)

Pod taktovkou tělocvikáře Klauze nastoupil tým KKK v téměř plné sestavě ke svému prvnímu zápasu proti nováčkovi FLOGu Patriku Zoulovi, našemu nadějnému vychovateli terciánů a kvartánů, a jeho partě.

Ostřílení borci KKK týmu měli mít statisticky navrch, jenže pálili slepými, a tak mímové rozhodně nemuseli házet flintu do žita. Ačkoliv se jejich gólmanka blýsknula dobrými zákroky, proti zdravě nahecovaným kaiserkám neměla šanci. Za vypíchnutí stojí zejména gólová asistence jejich brankáře Kaisera Jersenského, který sklepnul střelu rovnou svému kapitánovi. Klauz využil otevřené obrany a po sólovém průniku přes celé hřiště nekompromisně zakončil nad Rózino levé rameno, čímž zpečetil výhru svého týmu. Klidný průběh zápasu ke konci okořenila přesilovka 5:3 ve prospěch „mímů“, nicméně to do konce zápasu zbývala méně než minuta…

Kaiser Kuba Klub – Meme team 5:0 (2:0)

Poděkování za príma atmosféru při úvodních kláních patří všem zúčastněným - divákům, „orgům“ a samozřejmě rozhodčím!