6. kolo FLOGu

V prvním zápase dalšího kola školní florbalové ligy na sebe narazily mančafty z chvostu tabulky. Loudaví a Steklí, doposud bez bodového zisku, mlsně pokukovali po Jelitech, svém soupeři z předposledního místa. Jelita se konečně sešla ve více lidech, tudíž prvně v sezóně mohla střídat, a navíc s novou akvizicí – Pavlem Knížkem, od něhož si slibovala hlavně důraz před bránou, který jim v minulých zápasech tolik chyběl.
Začátek utkání patřil právě masným pochoutkám, kdy se hned zkraje po přihrávce mladšího z bratrů Mikulandů prosadil Ledvinka, jehož zblokovaná střela šťastně doputovala za záda Theuera. Jelita, namlsaná vedením, však vzápětí zpražil rychlou odpovědí Šindelář. Po tomto zásahu loudavci pomalu, ale jistě přebrali otěže zápasu. Valeš - jméno, které jelítka nebudou chtít do konce letošního FLOGu vyslovit. Tento hbitý útočník nejprve otočil vývoj utkání na stranu loudavých, aby vzápětí potrestal školáckou chybu obránce Červeného a zvýšil na 3:1. Červený pak neudržel nervy na uzdě, předvedl vrh hokejkou a za tento „blikanec“ dostal osobní trest 2 + 10 minut. Tím však citelně oslabil své družstvo a připravil jej o šanci na návrat do zápasu. Ve druhé půli se jelita ještě snažila otočit vývoj utkání, jejich dychtivá, avšak marná snaha kýžený gól ale nepřinesla. Loudaví a Steklí a nyní i vzteklí čekali na chyby soupeře a nemilosrdně je trestali z rychlých brejků. Ve druhém poločase se za loudavce prosadil ještě „Nicky“ Louda, pro nějž to byl premiérový zásah v soutěži,  svůj hattrick zkompletoval  Valeš, který do konce přidal ještě gól navíc, a nakonec dokonal zabijačku v přímém přenosu Šindelář.

Loudaví a Steklí – Jelita 7:1 (3:1)

Branky: Valeš 4, Šindelář 2, M. Louda – Ledvinka; střely 22 - 16; hvězdy utkání: 3. Mikulanda D., 2. Šindelář, 1. Valeš

Ve druhém zápase přivítali dosud neporažení Kumíčci tým ze středu tabulky - Správu a údržbu silnic Středočeského kraje. Metaři si doposud v soutěži nevedou špatně, avšak jejich ambice sahají výš, než kde se nachází jejich aktuální umístění. Z tohoto důvodu se dalo usuzovat, že se budou snažit suverénního lídra obrat o první letošní body. Pokud někdo čekal brankové hody jako v předchozím zápase, ten byl v průběhu prvního poločasu zklamán.

Na začátku byla na obou týmech znát snaha neudělat chybu. Přesto to nebyl zápas, kdy by hrály prim obrany. Naopak, tempo utkání bylo svižné a oba týmy předváděly pohledné akce, kterým však chybělo přesnější zakončení. I když Kumíčci do utkání nastoupili pouze s šesti lidmi a jejich střídačka zela prázdnotou, postupně získali v průběhu prvního poločasu optickou převahu a jejich útočné duo Kubíček – Garbini se prezentovalo nebezpečnými průniky. Na druhé straně pak zahrozil Kopřiva, ale v samostatných únicích ho zradila buď nepřesnost, nebo ztroskotal na pozorném Hošťálkovi. První branku utkání obstarali Kumíčci: mrštný Kubíček se zbavil obránců, zavezl míček za bránu, odkud přihrál nedůrazně bráněnému Garbinimu. 1:0.

Silničáři ale nic nevzdali a čekali na svou příležitost. Několikrát poslal pozdrav od modré gólmanovi Kašpar, ale jeho střely nenašly cíl a do konce prvního poločasu se skóre nezměnilo.

Po změně stran pokračoval urputný boj se spoustou nepřesností. Kumíčci, které v předchozích zápasech zdobila vysoká produktivita, nedokázali najít recept na dobře organizovanou obranu SUSky, a tak se dlouhé minuty hrálo nahoru a dolů bez gólového vyústění. Tuto pasáž zápasu ozdobil snad jen Michalik svým výletem mimo palubovku do ochranné sítě a vzápětí si výše zmíněný hráč připsal důležitý obranný zákrok, při kterém zblokoval Haltmarovu přesně mířenou ránu do šibenice.

V závěru druhé půle, kdy se zdálo, že Kumíčci dovedou zápas do vítězného konce, přišla standardní situace metařů. Poráč si narazil Haltmarem, naběhl si na hranici brankoviště, prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a dal vzpomenout slovům klasika „Takhle pálí Guma!“ Tento krásný gól udělal závěrečnou tečku za napínavým remízovým utkáním i za 6. kolem FLOGu.

Kumíčci - Správa a údržba silnic Středočeského kraje 1:1 (1:0)

Branky: Garbini - Poráč; střely 16 - 15; hvězdy utkání: 3. Hošťálek, 2. Votlučková, 1. Kubíček

Aktualizované tabulky si prohlédněte zde.