A první kolo FLOGU 2021/22 je úspěšně za námi!

Prvních 18 bodů bylo rozděleno. Pouze jediný tým zůstal stoprocentní! Než se však dostaneme k tomu, který to je, pojďme se podívat na první zápas večera.

V něm proti sobě nastoupily dva celky, které měly v tabulce zatím nula bodů, Velký kluci a Meme Team. Počáteční nervozita byla vidět na obou stranách, přeci jen se hrálo o hodně. Přesněji o to, kdo přečká třítýdenní pauzu na třetím, respektive čtvrtém místě. Absence kapitánů na obou stranách nebyla příliš znát, jejich áčka to vzala na sebe a díky dobré organizaci střídání a kvalitním zákrokům obou gólmanů vydržel nerozhodný stav až do 11. minuty, kdy se po parádní Garbiniho akci (cituji Merlinova slova: „Vymáchal jsem si Rózu a zavěsil jí to pod levou spojnici.“) velikáni ujali vedení 1:0. Těsně před koncem prvního poločasu zůstala před Loudou úplně osamocená Archalousová. Ta tohoto momentu nekompromisně využila a dala gól. Ten bohužel nebyl uznán, jelikož hrála vysokou holí!

Ve druhém poločase předvedl svůj um Hošťálek, když se několikrát proháčkoval k dobré střelecké pozici. Avšak jeho střely byly dobře blokovány a Rózinu síť nerozvlnily. Za to, jak rozdával ostatním krásné přihrávky, si vysloužil jednu asistenci a stal se hvězdou zápasu za svůj tým. Chovancová sice opět předváděla skvělé zákroky, nicméně míček ze své svatyně musela vytáhnout ještě dvakrát. Podruhé se tak stalo, když jí Novák nasadil housle, a potřetí chvíli na to, po pěkné individuální akci, kdy Garbini přešel přes dva hráče a prostřelil ji pod pravou rukou. Mímové se nevzdávali, měli několik pěkných šancí; nejblíže byl Kopřiva, který se ladně prosmýkl mezi dvěma hráči, ale z těžké pozice zakončit nedokázal. Svůj tým podržel i obránce Strnad. Minimálně dvakrát chlapečkům vypíchl míček z finální přihrávky a zabránil jim skórovat! Po závěrečném hvizdu tak na tabuli svítilo skóre 3:0. 

Velký kluci – Memem team 3:0 (1:0)

Branky: Garbini 2×, Novák

Střely: 12 – 17

Hvězdy: Hošťálek J., Archalousová

Do druhého utkání proti sobě nastoupily dva dosud neporažené týmy, Červený traktůrek a Kaiser Kuba Klub neboli KKK. Hráči 3K měli lepší skóre, a tudíž do zápasu vstupovali jako první celek aktuální tabulky. V prvním poločase měla více ze hry káčka. Jejich kombinace byla přesnější a obránci Traktůrku nestíhali náběhy rychlých křídel Valeše a Schneidera. Ti spálili několik tutovek a gólman Bolcek se musel hodně otáčet. Zemědělci útočili z ojedinělých brejků, avšak jejich dychtivá snaha vyšla naprázdno a kýženého gólu se nedočkali. Diváci si přišli na své zhruba v polovině prvního poločasu, kdy se přesně trefil Valeš. Druhý gól padl chvíli po zahájení druhé půle. Ze skrumáže protlačil míček do branky Schneider.  Borci z KKK potvrdili lepší formu a dokázali přidat ještě dva góly, když se trefilo jejich áčko i céčko. Třetí hřebíček do rakve traktoristů zatloukl Halamásek a dílo zkázy dokonal z přímáku Klauz. Traktůrek dojel na nepřesnosti v útoku a na absenci svého nejlepšího střelce Kubíčka.
Císaři byli v utkání lepší a zaslouženě si upevnili místo v čele tabulky.

Červený traktůrek – Kaiser Kuba Klub 0:4 (0:1)

Branky: Valeš, Schneider, Halamásek, Klauz

Střely: 10 – 16

Hvězdy: Gross, Halamásek