Adventní zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

jsou tu sice opět mrazy, ale my se zahřejeme při čtení pravidelných zpráv a nových událostí.

Minulý pátek přijela početná skupina španělských studentů, víkend strávili v rodinách a od neděle s námi pobývají ve škole. Kromě mnoha jiných akcí sedí právě nyní na představení v Laterně magice (tento text vznikl z důvodu dnešní časové zaneprázdněnosti již ve čtvrtek večer). V pondělí jsme díky nim i našim studentům měli zajímavé assembly, kde jsme se dozvěděli o vánočních tradicích ve Španělsku a díky kolegyni Caba i v Mexiku.

Assembly starších studentů proběhlo mimořádně dnes ráno a bylo více než hodinové. Více informací Vám zařadím do posledního letošního dopisu příští týden. Tak zatím jen vězte, že přijelo šest našich absolventů, aby svým mladším následovníkům představili svá studia v Anglii, Skotsku, Holandsku, Rakousku, Kanadě, Austrálii,… Úžasná iniciativa, skvělá ukázka sounáležitosti našich absolventů s "jejich" OG. Dalších téměř 20 absolventů se chystá na naši vánoční večeři a přes 60 se již přihlásilo na tradiční novoroční OG Alumni sraz, který proběhne 2. 1. 2017. Na příští rok připravujeme novinku, kterou budeme ladit právě v lednu. Rádi bychom zorganizovali post-letní party ve Žlutých lázních, které bude předcházet den workshopů o vysokoškolském studiu pro naše studenty v OG, takové rozšířené dnešní assembly. Tak doufejme, že se to podaří zorganizovat.

Ale i vy máte možnost nahlédnout do vysokoškolského studia zprostředkovaně. Můžete navštívit stránky Kellner Family Foundation, speciálně projekt Univerzity. Tam naleznete všechny podporované studenty a mezi nimi mnoho našich absolventů a jejich blogy. Opravdu doporučuji se do jejich osudů začíst. V sekci naši stipendisté se mj. dozvíte o prvních, nejen zahraničních krůčcích loňských OG studentů: Adély, Denisy, Daniela, Báry, Honzy, Lukáše, Marka, Petra, Mikuláše, Míši či starších a zkušenějších: Anežky, Jakuba, Bibi, Domči, Franty, Evy, Honzy, Káji, Lukáše, Marka, Michala, Nikoly, Niny, Tomáše, Viki a Zuzky. A pokud nebudete mít ještě dost, venku bude zima, v posteli teploučko, mrkněte se i na osudy již dostudovaných v sekci Absolventi, kde jich najdete přes 60 vč. 20 absolventů OG. Za neutuchající velkorysou podporu nejen naší škole, našim studentům, ale též našim absolventům patří ohromný dík rodinné nadaci KFF, Renátě a Petrovi Kellnerovým. Díky za vše dosud i v budoucnu, moc si toho vážíme a ceníme!

Jinak i tento týden akce střídala akci, měli jsme reprezentanty mj. na plaveckých závodech v Čelákovicích. Přivezli spoustu diplomů a umístění "na bedně". Určitě o tom napíší na web. V pondělí byli naši vyslanci na setkání s Lady Jane Goodall, známou světovou bioložkou (také bude článek na webu), ve středu a čtvrtek probíhaly obhajoby kvintánů v projektu společenských věd. Do toho všeho probíhají horečnaté přípravy vánočních večeří a programů. Tradičně se opravdu nenudíme, ale Vánoce jsou již na dohled. K těm Vám samozřejmě popřeji příští středu, kdy je poslední školní den roku 2016. Jelikož většina studentů odjíždí již v úterý po programu, budou ti zbývající pomáhat v úklidu sportovní haly po naší mega akci a po obědě vyrazí též na svátky.

Mějte krásný, letos poslední adventní víkend.

Za OG Petr Chára