Areál Open Gate se rozšíří o další učebny a víceúčelovou halu

V areálu osmiletého gymnázia OPEN GATE v Babicích u Prahy se opět začíná stavět. Závěrečná fáze výstavby počítá s vybudováním pěti velkých učeben a víceúčelové haly určené různým sportům i společenským akcím. Revitalizací projde starý ovocný sad, který se změní v odpočinkovou zónu. Další etapa výstavby navazuje na loni dokončenou novou budovu základní školy. Celkové náklady na dokončení areálu OPEN GATE se odhadují na 100 mil. Kč. Stavba a další úpravy budou dokončeny do září 2012.

„Výstavba nových učeben a víceúčelové haly uspokojí rostoucí počet studentů gymnázia i základní školy. Nové prostory nabídnou rovněž zázemí pro různé kluby a volnočasové aktivity zájemcům z Babic, Říčan a dalších obcí v okolí,“ říká k právě zahájené stavbě Petr Chára, zástupce ředitele Open Gate.

Výstavba víceúčelové haly
Nová hala poskytne zázemí pro sportovce i společenské akce. Na kvalitním umělém povrchu v oficiálních rozměrech hřišť se zde bude moci hrát většina týmových sportů – florbal, házená, sálová kopaná, basketbal, volejbal, badminton apod. V hale bude možné uspořádat různé sportovní a společenské akce až pro 500 osob, kapacita tribun pro sledování sportovních utkání bude 150 míst. V zázemí haly budou šatny, hygienické centrum a skladové prostory pro sportovní vybavení. Další menší prostory budou sloužit pro fitness, aerobik, tanec nebo jógu.

Nové učebny
Výstavba pěti velkých učeben naváže na vloni dokončenou budovu základní školy. Učebny budou k dispozici pro potřeby žáků základní školy i osmiletého gymnázia a budou opět vybaveny nejmodernější technikou pro kvalitní pedagogickou práci.