Assembly základní školy s Albertem Fikáčkem

Ve středu jsme se opět potkali na slavnostní oáze v divadle školy. Našim vzácným hostem byl Albert Fikáček - cestovatel a dobrodruh. Už jeho putování k nám do Babic bylo plné dobrodružství. Drobné poučení tedy přišlo hned v úvodu. "Pokud vám někdo půjčuje klíče od svého bytu, přesvědčete se, že k němu pasují dříve, než zabouchnete dveře... mohlo by se snadno stát, že skončíte na chodbě jen v oblečení a bos." Albert nám vyprávěl o svých dobrodružstvích. Jeho asi největším dobrodružstvím byla plavba na lodi z PET lahví do ALžírska. S několika kamarády tak loď sestavili (na plováky využili 3700 PET lahví) a chtěli vyplout z jihu Itálie přes Elbu, Korsiku, Sardinii až do Alžírska. Při zhruba měsíční plavbě chtěli urazit na 1500 km. Vše se ovšem nevyvíjelo dle jejich představ. Takové plavidlo samozřejmě nezůstane bez povšimnutí a navíc nemá potřebnou dokumentaci. Až do Alžírska nedopluli, ale na dobrodružství vzpománají dodnes.

Hani, děkujeme za dalšího zajímavého hosta. Alberte, přejeme Ti vždy příznivý vítr do plachet, ať už budou popohánět jakékoli plavidlo. :-)

Toto Assembly bylo opět pod heslem "Pošli to dál" a my jsme vyslali dál našeho pana ředitele Jirku Luku. Připomněli jsme si, jak základní škola začínala, zavzpomínali na školní i mimoškolní akce a Jirku na cestu vybavili hned devíti velkými radami, stodvaceti srdci a notnou dávkou slz. 

Ale i v našem videosestřihu pro Jirku jsme zmínili citát Johna Schaara: „Budoucnost není místo kam jdeme, ale které vytváříme. Cesty nemají být nalezeny, ale vytvořeny. A jejich vytváření mění tvůrce i jejich cíl.“ A my Ti, Jirko, přejeme hodně elánu a energie při tvorbě nových cest.

Ani tentokrát jsme nezapomněli na naše oslavence, kterým jsme zazpívali Richardovu narozeninovou píseň. 

V Etiketě jsme si tentokrát představilo, co to obnáší být dokonalým mužem - jak se správně obléci do společnosti a jaké typy obleků vůbec existují.

Na závěr jsme se všichni společně vyfotili. 

Příští Assembly bude těsně před Velikonoci a my už se moc těšíme, kdo k nám tentokrát zavítá!