Biatlon po našem

Na kolejích se sportuje tělem i duší, a tak nezaháleli ani víkendoví studenti. V sobotu 9. února vylezli čilí borci z postelí a vyrazili na zasněžený běžecký ovál oslavit 76. výročí bitvy u Stalingradu, kde se prý poprvé použilo slovo biatlon. Nasadili si běžkařské boty a zacvakli se do lyží.  Bohužel je čekala menší obleva, a tak to nebylo jako v Novém Městě na Moravě. Na bruslení to však stačilo. Marek Paštika vzal trénink samozřejmě hned zostra, ostatní byli na běžkách trošku nesví; Tonda Bawia minimálně dvakrát spadl do mokrého sněhu a Viky Hložková se celou dobu klepala zimou. O zábavu bylo prostě postaráno, ale hlavní část programu na všechny teprve čekala: biatlon!

Pravidla byla trošku poupravená: po jednom odběžkovaném oválu museli běžkaři prokázat přesnou mušku při střelbě ze vzduchovky. Studenti a studentky se snažili ze všech sil, nejvíc překvapila Nikol Čumbová, která stála na běžkách poprvé v životě, a přesto měla druhý nejlepší výsledek. Nedokonalý běh na lyžích, totiž nahrazovala bezchybnou střelbou. Sklidila tím velký respekt. I ostatní střílení ze vzduchovky zvládli na výbornou. Někteří, když minuli terč, zasáhli alespoň objemnou lahev stojící za ním. A to se počítalo!

Nesmíme zapomenout na dokumentární fotografku Jiřku Porubovou, jejíž fotky si můžete prohlédnout zde. Po biatlonovém odpoledni se všichni těšili na večeři, kterou si studenti téměř celou připravili sami. Jinými slovy, kdo chce okusit famózní alsaský Flammkuchen Mistra Fidla, nechť se přihlásí k pobytu na kolejích o víkendu 9. – 10. března. A mimochodem, ty rýhy v tartanu udělal pan učitel Klauz…