​Boj čtyř statečných

Jak jistě víte, pořádání plaveckých štafet je u nás na škole dlouhou a oblíbenou tradicí. A minulé úterý se jedna ze štafet uskutečnila! V úterý okolo deváté hodiny se shromáždily týmy ze čtyř škol – plavci z Gymnázia Přípotoční, z pražské English College, z Gymnázia Jana Palacha a samozřejmě domácí z Open Gate. Po hodině příprav a domlouvání strategií naše paní učitelka Gnadová všechny přivítala a odstartovala již sedmý ročník plavecké štafety – a první plavci skočili do vody.

A že se bylo na co dívat! Plavci z Gymnázia Přípotoční vystartovali jako blesk, jako lvi se však rvali i domácí – a pozadu nezůstávaly ani English College a Gymnázium Jana Palacha. V polovině štafety (tedy po půl hodině) byly výsledky pořád nejisté, o první místo se dělilo Gymnázium Přípotoční a Open Gate, English College a Gymnázium Jana Palacha byly hned za nimi. Všichni s napětím očekávali, jak se bude závod vyvíjet dál.

Přestože si všichni vedli skvěle, první místo je jen jedno – a na konci závodu bylo jasné, kdo je vítězem. Jako první se s neuvěřitelnými 5,4 km umístili studenti Gymnázia Přípotoční, čímž překonali rekord z roku 2014 (5,0 km). Ve velmi těsném závěsu se umístili domácí plavci z OG s naplavanými 5,2 km. Třetí a čtvrté místo připadlo English College a Gymnáziu Jana Palacha, obě školy dosáhly skóre okolo 5 kilometrů.

Přestože vítěz je jen jeden – a tomu velmi gratulujeme – všichni bojovali statečně a nikdo se nevzdával, za což patří všem plavcům i instruktorům ze všech čtyř škol obrovské díky. Dále bychom rádi poděkovali naší tělocvikářce paní Gnadové, která celou akci zorganizovala a zasloužila se o její hladký průběh. V neposlední řadě patří dík i asistentům, ať už zapisovali výsledky, nosili občerstvení, nebo uklízeli vodu.

Díky za účast a snad se sejdeme znovu napřesrok!

Jiřina Porubová