Co nového mezi mantinely?

V prvním utkání zkřížila hole Jelita se silničáři a na palubovce to vypadalo jako v bitvě u Thermopyl. Hrstka statečných metařů v oranžovém se postavila lavině nesmrtelných Jelit, kterých se sešla skutečně celá horda. Pro armádu z masných krámů tím ale veškerá podobenství se slavnou bitvou končí. Jelimani šli do zápasu s tím, že svého soupeře uběhají a budou se snažit využít jejich prázdné střídačky. Na tuto taktiku však oranžoví nepřistoupili a postavili fyzicky i kondičně skvěle připravené borce, kteří vypadali, že si s sebou v batohu přinesli také náhradní plíce. Hned při první standardce zachránila Jelita levá tyčka, ale skóre zápasu zanedlouho přece jen otevřel Kopřiva, jemuž přesnou přihrávku naservíroval Haltmar. Tento zásah vyburcoval aktivitu bílých, kteří vrhli veškeré své síly do útoku. Nestačili však pokrývat hráče soupeře, často hrozící z rychlých brejků. Do slibných příležitostí bez zakončení se postupně dostali Schneider a Haltmar, na druhé straně se neprosadil ani Fronc ani duo Mikulandů. Do statistik se tak zapsal až střelecky probuzený vousáč Kašpar, jenž svižnou střelou do odkrytého růžku zvýšil na 2:0. Jelítka, zvyklá na podobný vývoj, nic nezabalila a stále se snažila ohrozit gólmana Rodina. Stejně jako v minulých zápasech je však srážela mizerná produktivita. Jiskřičku naděje na zvrat vykřesal Ledvinka, který se rozpomněl na svůj výborný výkon z předchozího střetnutí a uzavřel skóre prvního poločasu.

Ve druhé půli se ani jednomu týmu dlouho nedařilo vymyslet kloudnou akci. Jelita sice měla mírnou převahu v momentech, kdy SÚSáci nabírali druhý dech, ale všechny zákeřné střely pochytal bezchybný Rodin. Když už se zdálo, že se na samostatný únik vydá starší z Mikulandů, zasáhl šílený zametač Kašpar. Ten vpletl vysokému forvardovi mezi jeho dlouhé nohy svoji hůl, za což si odnesl zasloužený trest v podobě dvouminutového pobytu na trestné lavici. Vzápětí se za svým kolegou odporoučel také Červený, jenž obdržel od nekompromisního rozhodčího Hošťálka dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Síly na hřišti se tedy srovnaly. V těchto chvílích už bělouši riskovali a snažili se docílit kýženého vyrovnání. Schneider však tyto snahy utnul, když po nádherné kombinaci putoval míček na jeden dotek po ose Haltmar - Poráč - Schneider, který rozvlnil síťku potřetí.

Ani napotřetí nedokázaly masné pochoutky na silničáře vyzrát, a tak budou mít hodně starostí s tím, aby se podívaly do vyřazovacích bojů.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje – Jelita 3:1 (2:1)

Branky: Kopřiva, Kašpar, Schneider – Ledvinka; vyloučení 1 - 1 ; střely 17 - 16; hvězdy: 1. Schneider, 2. Rodin, 3. Ledvinka

Diváci, kteří viděli i druhý zápas, si museli připadat, jako kdyby se ze závodu klusáků v Chuchli mávnutím kouzelného proutku ocitli na Hockenheimringu.

Od počátku se zápas odehrával v kvapíkovém tempu, nejen proto, že obě družstva měla dost borců na střídání. Kumíčci začali velkým náporem a Jersenský byl v plné permanenci. Vytáhl několik parádních zákroků a taky měl dost kliku. Nejprve napálil míček do tyče Kubíček, pak druhou orazítkoval Michalik a nakonec míček doskákal i za brankovou čáru, jenže s aktivním přispěním nohy Kubíčka, a proto gól nebyl uznán. Kumíčci dál tahali za delší konec provazu a po zásluze byli odměněni. Michalik zastavil akci soupeře, narýsoval kolmici na Kubíčka a ten bekhendem přehodil nohu Jersenského. Apaluši se snažili, dokázali držet se svým soupeřem krok, ale vyložené gólové šance si ani Hladík s Hošťálkem vypracovat nedokázali. Když už něco prošlo, spolehlivý Hošťálek starší všechno počapal. Akce fialových na druhé straně netáhl jen Garbini s Kubíčkem, do kombinace se zapojovali všichni.

Po pauze apaluši srovnali hru a začaly se rodit i šance. Nejprve zlikvidoval Hošťálek dvě tutovky Hladíkovi, ale na dorážku svého bratra byl krátký. Vedení si zpět vzali Kumíčci po hezké kombinační akci. Michalik zatáhl míček do útočného pásma, nahrál k mantinelu Stránské, ta výborně naservírovala před bránu na Garbiniho, který z jedničky rozvlnil síť za Jersenským. Hra se nadále přelévala z jedné strany na druhou, ale gól nepadl. Poslední minutu museli kvůli chbnému střídání hrát apaluši ve čtyřech, přesto obléhali statečně brankoviště Kumíčků. Jedinečnou šanci na srovnání měl Hladík, ale orazítkoval jen spojnici břevna a tyče. Odražený míček se dostal na hole fialových, Garbini našel Týce a ten těsně před závěrečnou sirénou překonal zblízka Jersenského potřetí.

AlCuPHO – Kumíčci 1:3 (0:1)

Branky: Hošťálek – Kubíček, Garbini, Týc; střely 12 – 12; přesilovky 0 - 1; využití 0 - 1; hvězdy: 1. Garbini, 2. Kubíček, 3. Jersenský

Zde si prohlédněte statistiky