Čtrnáctá sezóna FLOGu odstartovala

Ostrý start školní florbalové ligy je za námi. Na obou zápasech bylo patrné, že se všichni zúčastnění těšili a zápasy si užili, ale moc akcí lahodících oku diváka k vidění nebylo.
První zápas byl reprízou jarního finále mezi kapitány Klauzem a Kašparem. A bylo vidět, že Klauzovy apaluchy chodí již měsíc pravidelně na tréninky. Ihned po buly se dostal míček na Hladíka, ten procedil přihrávku přes Kašpara na trestuhodně volného Hošťálka a ten se nemýlil. Uběhlo pouhých sedm vteřin od úvodního vhazování… To byla pořádně studená sprcha, ale budící efekt neměla. Hlavně oba mladí hráči, kteří se podíleli na úvodní brance, zle zatápěli obraně silničářů. Ve vlastním oslabení zaznamenali i druhou branku, jen si role prohodili. Zatímco zákroků Poráče rychle přibývalo, na druhé straně bořila veškeré útočné pokusy obrana dirigovaná Klauzem. Když už se do ojedinělé gólovky dostal kapitán susky, přestřelil poloprázdnou bránu. O přestávce došlo k přeskupení útočných trojic a efekt to přineslo. Ne že by přibylo plynulých akcí silničářů, ale přeci jen přitlačili na pilu a zároveň se jim dařilo chytat protiútoky Hošťálka s Hladíkem. Při dalším vyloučení Kantora snížil Haltmar přesně v polovině druhé periody. Ve zbývajícím čase se sice silničáři snažili, ale apaluchy bránily velmi dobře a žádné velké drama nepřipustily.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje – AlCuPHO 1:2 (0:2)

Góly Haltmar – Hošťálek, Hladík; střely 12 – 21; hvězdy utkání 1. Hošťálek, 2. Hladík, 3. Haltmar

Do druhého zápasu vlétl jako uragán Kubíček. Bylo ho všude plno, bojoval a střílel. Góly. Při tom prvním vybojoval míček a střelou k tyči nedal mladé gólmance Chovancové šanci. Ale i jelita měla ve svém středu atleticky zdatné borce, zejména Červený, Fronc a Mikulanda toho naběhali spoustu. Ale co naplat, klid na čepelích a finální nahrávky chyběly. Klid na holi nechyběl Michalikovi, který na půli zachytil vyhazovaný míček, popoběhl si do ideální střelecké pozice mezi čárky a procedil míček do sítě po druhé. Následně Kubíček po efektní stahovačce v nejkrásnější akci večera orazítkoval obě tyče brány, aby v další šanci nechytatelnou ranou vyhnal pavouky z pravého vinglu soupeřovy brány. Po poločase se obraz hry změnil. Jelita se osmělila ve hře dopředu, ale Ledvinka s Mikulandou si nedokázali vyhovět a si kloudně přihrát. Ačkoliv brejků a šancí měli dost. Na druhé straně hrozil hlavně Kubíček, ale Chovancová vytáhla několik dobrých zákroků a držela svůj tým ve hře. Šance tu byla, jenže bez gólů úspěšní být nemůžete. A ten jelita nedala žádný.

Kumíčci – Jelita 3:0 (3:0)

Góly Kubíček 2, Michalik; střely 14 – 8; hvězdy utkání 1. Kubíček, 2. Michalik, 3. Červený