​Čtvrteční florbalová reportáž

Vitluci si ve čtvrtek večer museli poradit bez staršího Luky, který s šátkem na krku a zachumlán v dece poskytoval z lavičky svému týmu alespoň morální podporu. Cipísci dlouho nehráli soutěžní zápas a na souhře to bylo znát. Nejprve Vu zaváhal při rozehrávce, míček mu uloupil Hrabal a sólo úspěšně zakončil. Následující buly ovšem Kubíček vyhrál dopředu na Prokeše a bylo vyrovnáno. Žlutí měli míček na svých holích častěji, ale Rumcajsovi i celé jeho partě zvlhl střelný prach.

Navíc vzadu to nebylo úplně ono, zejména Hrabal s Archalousem trápili rozehrávku soupeře a dostávali se do zajímavých šancí. Jednu z nich proměnil druhý jmenovaný, ale vedení Vitluků mělo zase jepičí život. Vyzkoušenou a osvědčenou spolupráci s Kubíčkem zakončoval zblízka Prokeš. Po pauze se Cipísci rozhodli častěji zaměstnávat Witta a tomu zákroky utěšeně přibývaly. Herní převaha byla na straně Řáholeckých, a navíc měli na hrotu útoku dnes neomylného Prokeše, který po křížné přihrávce Šilhanové přinesl svému týmu první dnešní vedení. O chvíli později zahrávali Cipísci volný úder z velmi nebezpečné vzdálenosti a vrchní Rumcajs tentokrát nic nevymýšlel a přesnou ranou dal svým dětem potřebný klid na florbalky. Vitluci už nenašli síly na zvrat, a tak museli přijmout porážku 4:2.

Vitluci – SC Cipísci 2:4 (2:2)

Hrabal, Archalous – Prokeš 3, Kašpar

Zlatým hřebem večera byl souboj třetích šéfiků a prvních Klisniček. Více ze hry měli možná trochu překvapivě modří Šéfovi hoši. Ke skutečně nebezpečným střelám se však nedostávali, měli spíš územní převahu. Útočníci agresivně napadali rozehrávku zelených a fungovalo to, zelení se do mnoha šancí nedostávali. Navíc Hladík zahrál hlavou a šel si o svém prohřešku popřemýšlet na trestnou. S početní výhodou ale obdivovatelé Zdeňka Pohlreicha naložili prachbídně. Míček šudlali po rozích a kloudně ani nevypálili. Tak přišel zákonitý trest. Navrátivší se Hladík krásnou krosovou přihrávkou zpoza brány našel hůl Česneka a ten by se musel hodně snažit, aby netrefil. A protože se o to moc nesnažil, trefil vedení 1:0. Potom se do vyložených šancí dostávali i šéfici. Pěkné šance zakončoval Grejták a opakovaně Haltmar, ale vylámali si zuby na vynikajícím Jersenském. Když už byl Jersenský krátký na ránu Plešáka, pomohlo mu břevno. Když to vypadalo, že si kobylky odnesou průběžné vedení do kabin, natáhl Plešák a pustil ránu přesně do vinglu. Ani po přestávce se obraz hry moc nezměnil. Šéfici tlačili a Hošťálek s Česnekem drželi Knížka v permanenci. Okolo půlky druhé části slepili modří dvě hrubky v obraně, které se navzájem podobaly jako vejce vejci. Společným jmenovatelem byl nedůraz a Bednář. Nejprve se dva obránci nechali obehrát a dovolili fantomovi tělocvičny zakončit, podruhé nehnutě sledovali, jak nahrává zcela volnému Česnekovi. Studená sprcha je probrala a podařilo se jim vsítit kontaktní gól. Grejták vypálil a tlumená rána se snášela za záda Jersenského. Bednář sice míček ze vzduchu odpálil, ale podle rozhodčího již překročil brankovou čáru. To byl další impuls k dobývání branky Klisniček. Necelou minutku před koncem Grejták vypíchl míček útočícímu Bednářovi na Plešáka, ten našel v tandemu Orsága, který nekompromisně rozvlnil síťku. To ale nebylo vše. Šéfici se hnali za třemi body a

osm sekund před koncem rozehrávali volný úder z nebezpečné vzdálenosti. Garbini však nastřelil jen zeď, míček se odrazil k Bednářovi a ten brejk úspěšně zakončil. Kdo chce víc, nemá nic.

Klisničky – Ano, šéfe! 4:3 (1:1)

Česnek 2, Bednář 2 – Plešák, Grejták , Orság

Aktualizované tabulky naleznete zde.

Michal Kašpar