Čtvrteční pozdrav z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

druhý zkrácený pracovní týden v řadě opět končí, je čas na tradiční zprávy, dnes ovšem velmi stručné, až telegrafické.

Lehce se v týdnu ochladilo, rozfoukalo, ale před námi je téměř letní prodloužený víkend.

Jelikož se v posledních dnech roztrhl pytel s tiskovkami ministerstva, doporučeními, manuály a soubory hygienických opatření, posíláme jednotlivým zainteresovaným skupinám vždy aktualizaci a informace. Proto zde opravdu jen telegraficky.

Maturanti se mohou dále připravovat online, v odůvodněných a nezbytných případech, po vzájemné dohodě a při dodržení všech zdravotních opatření mohou též požádat o prezenční konzultaci. Již také víme, že společná písemná část letošních maturit se bude konat 1. a 2. 6., profilové zkoušky mohou probíhat od 10. 6. dále (bude záviset na dostupnosti předsedy maturitní komise, který je tradičně z jiného gymnázia). Nyní čekáme na organizační a hygienické doporučení a opatření. Pak se hned vrhneme na logistickou přípravu. Naše maturanty budeme samozřejmě informovat a Vás stručně též.

Mimochodem, náš první stupeň se intenzivně chystá na návrat žáků a všechno, co s tím souvisí. My na gymnáziu pokračujeme intenzivně v digi světě, rozjelo se také online ověřování znalostí pomocí testů, jedeme dále v našem nastaveném režimu, vzájemně neustále komunikujeme, konzultujeme, spolupracujeme, sdílíme. A sdílíme i s Vámi, což samozřejmě vidíte na FB, webu, Instagramu… Tak nás i nadále sledujte, a chcete-li, též lajkujte.

Čeká nás toho ještě spousta, mj. doplňovací přijímací řízení, řádné přijímací řízení, náhradní přijímací řízení, pokračující kompletní distanční výuka, hodnocení, pochopitelně maturita atd. O všem bude info, dnes, jak jsem slíbil, již konec.

Mějte se, opatrujte se, držte se, pilně studujte, pracujte a užijte si hezký, teplý víkend.

Za všechny z OPEN GATE Vás srdečně zdraví