Čtvrteční zprávy z gymnázia

Vážení rodiče, zákonní zástupci a milí příznivci našeho gymnázia,

zbývá nám pár dní do konce kalendářního roku a já Vám píši na konci posledního školního dne roku 2022. Tentokrát bude můj dopis stručnější než obvykle. Ne snad proto, že by se toho v naší škole tento týden dělo málo, ale jak Vánoční večeře, tak Vánoční revue jsou události, pro něž platí otřepaná pravda: kdo nezažil, neuvěří. Přenášet náladu a emoce psaním řádků umí jen velcí spisovatelé a k těm mám velmi daleko, proto se o to ani nebudu pokoušet.

Pro ty, kteří nemohli na Christmas revue přijít, připravujeme sestřihy jednotlivých vystoupení; měly by pro Vás být k dispozici začátkem ledna. Jsem ale přesvědčen, že atmosféra živých vystoupení se záznamem vystihnout nedá. Rád takto veřejně děkuji všem kolegům a studentům, kteří se na přípravě a realizaci vánoční besídky podíleli. Byla to těžká práce, ale rozhodně stála za to; celkový dojem z večera je fantastický.

Povedená vánoční vystoupení jsou tou nejlepší pozvánkou na další společnou akci školy – maturitní ples. Ten se bude konat v sobotu 11. 3. 2023. V průběhu ledna spustíme předprodej lístků. Těším se, že se s Vámi v pražské Lucerně opět uvidím.

Konec roku bych rád využil také k poděkování Vám všem za to, že Open Gate podporujete. Máme za sebou rok, který covid ovlivnil pouze minimálně, což ale neznamená, že byl jednodušší než roky předchozí. Návrat k normálu pochopitelně doprovázela celá řada komplikací a nečekaných událostí. Pevně věřím, že jste je stejně jako my v OG zvládli a naplno využíváte možností, jež současná doba přináší. Mně osobně události tohoto roku ukázaly, že ne všechny věci jsou v dnešní době samozřejmostí; o to více se snažím radovat z věcí obyčejných a vážit si jich. Třeba úsměvů na tvářích kolemjdoucích lidí, možnosti sdílet s blízkými radosti a starosti běžných pracovních dní nebo prostého faktu, že si mohu po práci zasportovat nebo zajít do kina či divadla.

K přání klidného prožití vánočních svátků a spokojeného vkročení do roku 2023 Vám přikládám i nejnovější vydání OG Chronicle, třeba si na jeho přečtení uděláte během nadcházejícího týdne čas.

Luděk Michalik