Čtvrtý adventní pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče,

zdravím vás poté, co jsme si ve foyer základní školy zazpívali u stromečku vánoční koledy a předali vaše dary paní ředitelce krizového centra a dětem z Dětského domova Potštejn. Těm jsme předali 18.500,- na laptopy, které koupí do svých dvou rodinek. Těšíme se na fotografie, které nám zašlou, abychom viděli přímý dopad dobročinnosti Stromu svaté Zdislavy. Všichni obdarovaní byli vděční a těšíme se také na zpětnou vazbu od maminek, které psaly „ježíškovi“ dopisy a byly vámi obdarovány. Moc děkujeme za vaši štědrost a za to, že k ní vedete vaše-naše děti. Někteří z vás se rozhodli o dlouhodobější spolupráci s konkrétními rodinami, tak i vám děkujeme za příklad.

V pondělí jsme měli naši společnou vánoční večeři, jejíž atmosféra je tradičně úžasná a touto formou nesdělitelná. Po večeři jsme se odebrali do sportovní haly, která byla vyzdobena a připravena na tradiční vánoční besídku, kterou jsme letos měli v duchu tanečně-pěveckém STARDANCE. A k vidění, slyšení a zažití byla skutečně povedená vystoupení našich-vašich úžasných školáků. Děkuji všem dětem i kolegům za připravená představení.

V úterý jsme byli na pouti v Mukařově, která se letos konala již po deváté a naši čtvrťáci tam již tradičně zahráli svoji Rybovku a nutno říct, že autentické prostředí udělalo své a děti se do představení tak vžily, že závěrečná píseň S radostí, plesáním, veselostí…. skutečně odrážela dětské nadšení. Bylo to krásné, díky moc. Po obědě jsme pak vyrazili s Ilonkou a několika dětmi do útulku Naděje pro čtyři packy, kde jsme předali další vaše dárky. Děti také měly možnost několik pejsků vzít na procházku do lesa. Zablácené boty, bundy a oblečení byly jedinou šmouhou na krásném odpoledni.

Je opravdu tolik lidí, kterým můžeme být vděčni za tyto naplněné dny. Děkujeme vám všem milí rodiče za spolupráci, za účast na besídce a dalších akcích školy, za důvěru, za štědrost při charitativních akcích… Děkuji všem žákům za zapálení, nadšení a snahu objevit v sobě to nejlepší. Děkuji svým kolegům a kolegyním za nezměrnou energii, kterou své práci a tím našim-vašim dětem věnují. Děkuji Draze a studentům gymnázia za přípravu vánoční večeře, za výzdobu jídelny a sportovní haly. Děkujeme Spiderovi a jeho týmu za profesionální zvučení, svícení, organizaci besídky… Děkujeme do kuchyně za skvělou přípravu vánoční večeře, za její precizní organizaci a vůbec za dobrá jídla od začátku školního roku – pod Open Gate vám to svědčí.

Nerad bych na někoho zapomněl, tak děkuji na tomto místě opravdu všem, kdo si to zaslouží a všem přeji krásné, pohodové a klidné svátky…

Těším se na shledání se všemi po Vánocích a Novém roce v novém roce 2019 v pondělí 7. ledna.

Krásné svátky a ten nejlepší nový rok vám všem!