​Další várka horkých florbalových novinek

Před začátkem čtvrtečního mače to na plné tribuny vůbec nevypadalo, okolnosti totiž nalákaly diváky až v průběhu zápasu. Málem došlo i na nečekaný import bodů do buldočí boudy, a to kvůli kontumaci, která se reálně houpala nad hlavami kapašpárků jako Damoklův meč. Co se stalo? Kapašpárci byli totiž jen ve čtyřech, pak v pěti, ale bez gólmana. Výstroj si tedy oblékl kapitán Kašpar a jeho tým byl odhodlán odběhat zápas v oslabení, v pouhých čtyřech lidech! Naštěstí těsně před úvodním hvizdem přeskočil mantinel Fedorov, a tak červení nastoupili v plném počtu. Sice bez střídání, ale v pěti. Ani buldoci nebyli v plné síle, absentující gólmanskou jedničku musel nahradit Ondra Luka. Kapašpárci však měli celý první útok. A ten řádil. Prokeš dřel na hrotu útoku, vymýšlel finální přihrávky pro své spoluhráče i zakončoval. První jeho nápad gólově realizoval Horníček. Obrana Kárník – Fedorov fungovala na výtečnou, útočným akcím buldoků chyběla přesnost, důraz a vlastně i myšlenka, což má většinou na starosti mladší Luka, ale ten byl kvůli chorobě jen mezi třemi tyčemi, takže Kašpar nemusel řešit žádné nebezpečné šance. A to ani v přesilovce při vyloučení Kárníka. V druhé třetině se z volného úderu nejprve trefil Prokeš a potom ještě vymyslel gól pro Valeše. Následně si spolupráci zopakovali, po krásné kombinaci to bylo už o čtyři branky.

Ale pozor! Psi (a buldoci zejména) sa bránia útokom!, jak známo. O druhé pauze se do gólmanské výstroje převlékl Šindelář, Luka junior se přesunul do útoku a hned to bylo znát. Šance se začaly rodit i na druhé straně. Kašpar byl krátký na zacloněnou ránu Říhy, následně musel likvidovat další příležitosti při gradujícím tlaku buldoků. Ale vytáhl se při samostatném úniku Archalouse a vyrazil i následnou dorážku Luky do odkryté branky. Pak měl štěstí, když další rána rozezněla tyčku za jeho zády. A jak už to tak ve sportovních pohádkách bývá, platilo otřepané nedáš – dostaneš. Klid na hole hráčů v červeném přinesl Prokeš, který nejprve zakončil samostatný únik a následně pověsil do růžku Šindelářovy kasy námaz Říhy. Definitivní podobu dal výsledku Luka senior, jehož přízemní rána pod padajícím gólmanem zapadla k tyči.

Buldogs – KappaSpar 2:6

Třetiny 0:1, 0:3, 2:2; střely 18 – 21; góly Říha, J. Luka – Prokeš 3, Valeš 2, Horníček; hvězdy utkání 1. Prokeš, 2. Valeš, 3. Kašpar

Zde si prohlédněte statistiky po odehraných 6 kolech.

Michal Kašpar