Dalšími zápasy pokračovala 15. sezóna FLOGu

Úvodní zápas padevítek proti krutibrkům byl oslavou defenzivního florbalu. Ačkoliv mají oba týmy ve svých sestavách ofenzivní esa, kombinace vázla a individuální akce, především Valeše na jedné straně a Mikulandy na druhé, troskotaly na pevné obranné hrázi, dirigované kapitány Michalikem a Klauzem. Do nebezpečnějších akcí se dostávaly přeci jen padevítky, ale Valešovi zvlhl střelný prach. Minutu před první sirénou byla k vidění parádní akce, kdy se míček na tři doteky dostal po ose Michalik – Hladík k Valešovi, jehož střelu do poloprázdné kasy fantasticky vyškrábl Rodin. Na začátku druhé půle skřípli krutě brci svého soupeře v hluboké defenzívě; Mikulanda, Lai, Stančík ani Jonáš gólmana soupeře ovšem nepřekonali. Teprve čtyři minuty před koncem padl první gól. Louda našel rozběhnutého Grosse, ten se neukvapil, zamířil a prostřelil. Chvilku nato zakombinoval s Valešem Hladík a rozvlnil síťku za Rodinem podruhé. Brci vrhli všechny síly do útoku, ale k jejich škodě se Mikulanda snažil vše zařídit sám. To byla přesně voda na Michalikův mlýn. Volnějšího prostoru naopak dokázal využít soupeř, když matikář Michalik narýsoval kolmici na Hladíka, který pojistil vedení padevítek. Teprve za stavu 3:0 se prosadil přeci jenom Mikulanda, na obrat však už bylo pozdě.

Padevět – Kruti brka 3:1 (0:0)

Branky: Hladík 2, Gross – Mikulanda; střely 16 – 17; hvězdy zápasu 1. Hladík, 2. Gross, 3. Jonáš

Do druhého zápasu vyběhly Fidlovy děti v plné sestavě, zato na střídačku akademiků byl po úvodním hvizdu rozhodčího žalostný pohled – vedle šestky na hřišti seděl na lávce Voda natolik sám, že se tam musel bát. Jeho parťáci se ale nabušených fidlovčat nezalekli. Snažili se hrát odvážně dopředu, zpomalovat Kubíčka už na útočné půli a nepouštět střed vlastního obranného pásma. Docela jim to vycházelo, zvlášť když Garbini bombou z volného úderu vyhnal pavouky z šibenice Jersenského kasy. Ne že by se Kubíček a spol. nedostávali do šancí, ale střely nechodily na Chovancovou ze slotu a těch pár nebezpečnějších šancí spolehlivě pochytala. Oproti divočákům z minulého kola musela obrana akademiků působit na útočníky Fidlových dětí jako odlitá z poctivého prešovského betonu. A navíc byly útoky akademiků velmi nebezpečné. Když dostal Garbini trochu volného prostoru, dokázal zavěsit podruhé. Až za stavu 2:0 poprvé zazněla puška značky Kubíček. Nejprve namazal Kopřivovi, jehož Chovancová ještě vyčapala, ale dorážka se přeci jen došourala za její záda. I druhá půlka nabídla celkem pohledný a dramatický florbal. Před brankou Jersenského byla k vidění klasická trma vrma, kterou rozťal svou florbalkou jako Sandokan mačetou Schneider. Podle ostrého hvizdu a rozlíceného pohledu sudího Hošťálka bylo hned jasno: Schneider si šel svůj sen o Tygrovi z Mompračenu dosnít na trestnou. Jeho parťáci odehráli oslabení brilantně, minimálně polovinu z dvouminutovky měli míček bezpečně na svých holích. Po skončení trestu si ale na velikého florbalistu zahrál Kašpar, když nasadil z pozice posledního kličku Kubíčkovi, proti druhému hráči ale ztratil a ostrostřelec fidlátek si s volným prostorem věděl rady. O chvilku později utekl Kubíček po levé straně Vodovi, udělal stejný blafák do forhendu a strhl necelé dvě minuty před koncem vedení na stranu svého týmu. Akademici to ale nezabalili a vrhli zbývající síly do útoku. Z volného úderu si Kašpar ťukl míček s Garbinim, ten si sběhl před bránu a navzdory těsné obraně se mu podařilo přesně vystřelit. Protože v poslední minutě prováhal svou šanci Říha, došlo k první dělbě bodů v této sezóně.

Akademický klub nepřesné přihrávky – Fidlovy děti 3:3 (2:1)

Branky: Garbini 3 – Kubíček 3, vyloučení 1 – 0, bez využití; střely 12 – 17; hvězdy zápasu 1. Garbini, 2. Kubíček, 3. Chovancová

Statistiky si prohlédněte zde.