Dalšími zápasy pokračovala školní florbalová liga

První vzájemný zápas mezi fidlátky a krutibrky byl chudý na góly a skončil překvapivou plichtou. I tentokrát mělo utkání podobný průběh. Navíc nemohl nastoupit indisponovaný Klauz, a tak se za jeho tým se souhlasem kapitánů mezi tři tyče postavil Hošťálek. Do utkání vletěli lépe brci a zaměstnanějším gólmanem byl překvapivě Jersenský. Tutovky zazdil Mikulanda a Novák. Poté se hra vyrovnala, postupně přebírala otěže utkání do svých dětských rukou fidlátka. V největší šanci uvolnil Kubíček před prázdnou kasu Orsága, toho ale v ložence fantastickým zákrokem vychytal Hošťálek. Otřepané nedáš - dostaneš platilo i dnes. Mikulanda se protáhl podél hrazení, šikovně si nahrál o tyč a napodruhé trefil přesněji. 

V druhé půli to byli černokněžníci, kteří přitápěli pod kotlem, jejich dominanci zvýraznila přesilovka, ale radovali se až těsně po jejím skončení. Po Adlerově přihrávce vyrovnával Kubíček. Brci spoléhali jen na rychlé brejky, při jednom takovém obral obránce o míček Lai a předložil jej na stříbrném podnose Mikulandovi, který kulatý nesmysl uklidil pod horní tyč. V závěrečných minutách se brci nedostali s míčkem na holi přes půlku, v pěti překáželi okolo brankoviště, a co prošlo, pochytal Hošťálek. Přes velké šance krutibrci vítězství s koňskou dávkou štěstí uhájili.

Krutí brka - Fidlovy děti 2:1 (1:0)

Branky: Mikulanda 2 - Kubíček; střely 7 - 16; přesilovky 1 - 0, bez využití; hvězdy 1. Mikulanda, 2. Hošťálek, 3. Kubíček

Druhý včerejší zápas se podobal prvnímu vzájemnému duelu. Od úvodních sekund bylo jasné, že diváci uvidí spoustu branek a že Valeš si na hřišti bude dělat, co chce. Absentovali kapitáni Michalik i Červený, jeho hoši navíc hráli i bez Fronce a možnosti střídání. Na debakl bylo prostě zaděláno. První gól dal Valeš po 11 sekundách hry, další přidal za minutu, v příštích třech minutách se prosadil i Paštika a Gross, pak zas Valeš. Teprve poté se dostali poprvé za dělicí čáru banáni a hned z toho byla branka po spolupráci Ledvinky a zakončujícího Janovského. Valeš stihnul do poločasu přidat ještě dvě branky, setrvalý tlak deváťáků přerušil dřevorubec Paštika, který si šel o svém dřevorubeckém kousku popřemýšlet na trestnou. 

V poločase nasadil místo Theuera masku starší Louda a Theuer se hned prosadil jako střelec. Postavil se k exekuci trestného střílení a sovětským blafákem zvýšil vedení svého týmu. Trestné střílení měl na druhé straně i Sedláček, ale nedal. Za chybné střídání šel na trestnou Gross a divočák Ledvinka zaznamenal druhý přesný zásah svého týmu, když zužitkoval výbornou práci Janovského. Gross svůj faul odčinil dvojnásobně, nejprve zaokrouhlil počet gólů na desítku a pak při vyloučení Dunovského dal výsledku definitivu.

Padevět - Divoký banány 11:2 (7:1)

Branky: Valeš 6, Gross 3, Paštika, Theuer - Janovský, Ledvinka; střely 22 - 17; přesilovky 1 - 2, využití 1 - 1; trestné střílení 1 - 1 (1 - 0); hvězdy: 1. Valeš, 2. Gross, 3. Janovský

Tabulky si prostudujte zde.