Den Země

Aby si studenti odpočinuli od zářících obrazovek, rozhodli jsme se u nás v OG uspořádat několik tematických dnů. Doposud proběhly projekty zaměřené na poezii (Den poezie), sport (Tříhodinová výzva) a vlastivědu (Geodivy). Všechny tyto projekty byly v režii pedagogického sboru, avšak nyní jsme dostali šanci zorganizovat takový den my, studenti ze studentské rady. Na 22. dubna připadá tzv. Den Země, kdy se téměř celý svět snaží vzdát hold naší jedinečné planetě, a tak si i naše akce dala za cíl podpořit ochranu životního prostředí.

Na pátek 23. dubna jsme společně s několika vyučujícími připravili bohatý program. Mladší studenti si nejdříve vybrali jeden ze zajímavých workshopů. A že bylo z čeho vybírat! Posuďte sami: ekologické nakupování, vaření vegetariánských jídel, poznávání jarní květeny, správné třídění odpadu, sázení rostlin, znečištění vody a zdravé stravování. Víte, co je plogging nebo v čem spočívá pesketariánství? Naši studenti již ano. Po workshopech se mladší studenti přidali ke starším spolužákům, kteří se hned ráno pustili do venkovních aktivit. Studenti se mohli vydat na výlet a odlehčit Zemi od odpadků; na loukách, v lesích a na zahradách mohli fotit rostliny a z obrázků vytvořit elektronický herbář nebo si vyzkoušeli geocaching.

Ovšem v dnešní době si ne úplně každý může dovolit jít ven, tudíž jsme připravili také aktivity pro ty, kteří museli být zavření doma. Tvorba informativního posteru tak přinesla zázraky přírody do vnitřních prostorů.

Výsledkem studenty organizovaného tematického dne byla řada vynikajících výstupů, fotografie některých si můžete prohlédnout na OG sociálních sítích. I když byl tento projekt na organizaci v on-line podmínkách náročný, všichni zapojení si ho velice užili. Obdrželi jsme mnoho pozitivních ohlasů jak z řad učitelů, tak studentů. Děkujeme všem účastníkům za to, že jim naše planeta není lhostejná.

Studentská rada