Den Země a jeho oslava na kolejích

Ve čtvrtek 26. 4. jsme se v odpoledních hodinách sešli na kolejích a vyrazili ven, abychom si užili především venkovních aktivit.

Počasí nám přálo, a tak studenti pod vedením jednotlivých vychovatelů vyráběli ruční papír, sbírali pampelišky na med (toho máme aktuálně 7 litrů a paní Goldmannová s ním bude léčit přes zimu marody), dokončovali vrbový altánek (Vzpomínáte? Již před 3 roky jsme ho založili). Dále jsme založili záhon nový, tentokrát pro jahody, vyrobili si šperky z přírodnin a nafotili je, vyšli do lesa na dřevo a upravili ohniště na večer a v neposlední řadě zhlédli dokument o škodlivosti používání plastů a jejich dopadu na životní prostředí.

Odpoledne uteklo jako voda, udělalo se spoustu práce, užila se i zábava a úderem 20,00 jsme se sešli u ohně, kde byly vyhlášeny výsledky naší tradiční „zimní hry“ O pohár kolejního řádu (samostatnou reportáž si přečtete později) a vzplála vatra na počest „čarodějnic“. Pekli jsme buřty, zpívali písničky, prostě jsme si užili den.

Oslava Dne Země je jedna z tradičních aktivit, kterou na kolejích pořádáme. A jak jej zachytili jednotliví reportéři na své mobilní telefony, se můžete podívat ZDE

- Draga Čermáková -