Den Země a pálení čarodějnic na kolejích

1. května by se mohla většina našich studentů a studentek sejít pod rozkvetlou třešní se svým protějškem, nicméně dost z nich zůstalo na kolejích, a tak jsme společně strávili odpoledne plné zajímavých aktivit.

Vojta a Marcela se se studenty vydali do PP Lom Na Plachtě, v nohách po návratu měli necelých 9 km, ale chvílemi to vypadalo, že někdo jich ušel 90. Michal zamířil se staršími hochy do lesa a vidět je všechny, jak jako jeden muž přináší soušku na večerní oheň, byl opravdu jedinečný pohled. Pavel pro změnu zamířil s mladšími kluky na airsoft, po návratu zhlédli film A plastic ocean. Anička vyráběla s dětmi ruční papír, Martina keramickou zvonkohru, Draga sbírala s mladšími dětmi pampelišky na med. Poté se společně ponořily do hlubin kompostu, aby společně hnědé zlato přemístily do keramických nádob a osadily je. Alena vyráběla se slečnami čarodějnici na večerní vatru. Odpoledne to bylo vskutku nabité a dle slov většiny zúčastněných i užité.

Večer úderem 19. hodiny jsme se sešli u ohniště, kde Michal vyhlásil výsledky již tradičního OPKŘ (O pohár kolejního řádu, více se dočtete v samostatném příspěvku). Vzápětí zažehl čarodějnickou vatru. Po shoření odpoledne vzniklé čarodějnice se všichni pustili do opékání buřtů, zpívání písniček a následně i dlouhého koukání do ohně. Kdo vydržel, určitě nelitoval.