Divadelní únor

Divadlo v Dlouhé - Oblomov

V úterý 21. 2. 2017 se naše parta divadelních nadšenců společně s Dragou vydala do Prahy na další zajímavé představení. Po krátkém rozchodu jsme se sešli u Divadla v Dlouhé a psychicky jsme se začali připravovat na divadelní adaptaci světoznámého románu Oblomov ruského spisovatele Ivana Alexandroviče Gončarova.

Už od začátku divadelní hry nás do příběhu vtáhl jedinečný herecký výkon hlavních představitelů, zejména postav v podání Michala Isteníka, Tomáše Turka a Jana Meduny.

Myslím, že každý z nás se dokázal v představení najít, i když si možná nechtěl přiznat, že je vlastně úplně stejný, jako některá z postav na jevišti. Jsem přesvědčen, že nás všechny toto představení obohatilo; dozvěděli jsme se něco nového o sobě, nebo o někom jiném z naší malé skupiny.

Díky, Drago!

Honza Ferbr (za velké pomoci Áďi Chroustové)

Divadlo ABC – Holky z kalendáře

Týden nato vyrazily studentky oktávy, ještě plny zážitků ze svého maturitního plesu, do Divadla ABC. Představení Holky z kalendáře nepředcházela „žádná pověst“, jak to u jiných kusů bývá, a tak se samotné představení stalo takovým malým překvapením.

Po první polovině hry bylo znát, že studentky představení zaujalo, a druhá část to jen potvrdila. Je skvělé, že i přes nabitý předmaturitní maraton si oktavánky našly čas nejen na divadelní zážitek, ale i na vlastní obohacení.

V březnu čeká studentky a studenty návštěva Vinohradského divadla, kde společně zhlédneme klasiku Pygmalion. Duben je ve znamení studentské divadelní volby. Ta padla na hru Caveman, která bude k vidění v Divadle Palace a na přenos z Londýna, bude se jednat o hru Rosencrantz and Guildenstern Are Dead v Bio Oko. V květnu máme v plánu navštívit Divadlo Ungelt. Samozřejmě se s Vámi podělíme o zážitky ze všech akcí. I Vám všem přejeme nejen divadelní březen.

Draga Čermáková

- Áďa, Honza, Draga -