Dýně, mumie a Squid Game

Halloweenský program odstartoval v odpoledních hodinách v hale kolejí pod vedením vychovatelů a v hale gymnázia pod taktovkou studentské rady. Společně jsme pro studenty připravili několik stánků s rozličnou zábavou. Hala kolejí se naplnila kolejními a denními studenty, kteří si přišli vyřezat strašidelné i roztomile vyhlížející dýně, upéct mumie z listového těsta a v neposlední řadě ti nejodvážnější si přišli vyzkoušet, zda by přežili Squid Game.  

O vyřezávání dýní byl velký zájem mezi kolejními i denními studenty, a tak se hala na několik hodin naplnila postupně vznikajícími uměleckými díly. Studenti se během pečlivého vyřezávání mohli občerstvit strašidelnými kakaovými pudinky, červy prolezlou bábovkou (samozřejmě jen těmi želatinovými) i fialovými nachos s krvavě červeným rajčatovým dipem. Po vyčerpávajícím boji dětí s noži o tu nejkrásnější, nejstrašidelnější a někdy i o nejstrašnější dýni byly výtvory vystaveny na jídelní stoly v hale a začalo hlasování. Výherci byli oceněni sladkou odměnou. První místo s převahou obsadila nápaditá dýně podle předlohy Mikea Wazowského z filmu Příšerky s. r. o., kterou pečlivě vyřezaly Eliška Štefíková se Sárou Sniegonovou.

Co se týče populární hry ze seriálu Squid Game, příliš studentů a studentek by v ní neuspělo. Vyřezávání předznačeného tvaru ze sušenek upečených z karamelu a kypřícího prášku se zdá jednodušší, než ve skutečnosti je. Sušenky jsou totiž velice křehké a je jen dílem náhody, zda se daný tvar podaří „vyříznout“.

V průběhu celého odpoledne mohli studenti navštívit víkendovou kuchyni neboli mumifikační místnost, kde si mohli vytvořit svou vlastní jedlou mumii z párků obmotaných listovým těstem. V režii týmu vychovatelů byl výběr nejlepší studentské halloweenské masky a první tři místa byla opět oceněna sladkou výhrou. Po pauze na večeři a PREP-timu jsme se opět sešli v hale kolejí, kde začala nejočekávanější událost celého letošního Halloweenu: noční bojovka. S přípravou bojovky vychovatelům pomohli starší studenti, kteří obsadili určená stanoviště a vrhli se na strašení. I ti nejstatečnější účastníci „scary walk“ se vraceli překvapení, protože Tomáš Hošťálek s nastartovanou motorovkou by vylekal snad každého…

Během celého odpoledne i večera panovala na kolejích dobrá nálada, žádný student nepřišel o prst při vyřezávání dýní, a kdo chtěl, mohl se s námi dobře bavit i trošku bát.