Filmová hvězda na Open Gate

U nás na kolejích jezdíme do kina jen výjimečně, ale když už vyrazíme, tak na předem vybrané lahůdky. Loni to byl splněný sen fanklubu legendární skupiny Queen v podobě snímku Bohemian Rhapsody. Nyní byla očekávání ještě vyšší. Na plátně se měl totiž objevit náš spolužák a kamarád Anthony Bawia z kvarty, a jak sám říkal, ne jen jednou. V českém klubovém snímku „Na střeše” měl ztvárnit studenta Gymnázia Jana Keplera. Bylo rozhodnuto, na ten film se o víkendu pojedeme podívat.

Když jsme dorazili do kina Cinestar na pražském Andělu, nastaly menší komplikace. Paní prodavačka nám sdělila, že na jméno Hensl máme rezervovanou pouhou polovinu lístků, a jestli nejsme náhodou ve špatném kině. Na tuto nesmyslnou otázku jsme zareagovali velmi nepohotově a po třech minutách rozpaků a porad jsme si opět stoupli do fronty. Pokus číslo dvě se vydařil. Stejně jako film Jiřího Mádla o toleranci, pochopení a odpuštění, který překvapivě oslovil nejen našeho vychovatele, ale také mladší osazenstvo výpravy. Během filmu jsme samozřejmě stále vyhlíželi našeho Tondu. Avšak marně. Když film skončil, shodli jsme se na tom, že ho nikdo nespatřil. On sám se tam prý viděl dvakrát!

Nakonec jsme z kina odjížděli s dobrým pocitem, scénáristovi jsme dodatečně pomohli přepsat zbrklé zakončení příběhu a s plnou nůší vtipných hlášek, které jsme pochytili v průběhu filmu, jsme se ztemnělou dálnicí vydali na cestu k domovu.