​FLOG jde do finále

Před odvetnými semifinálovými zápasy bylo jasné jedno. Lépe vykročili Cipísci a Klisničky, ale jednogólové manko mohli jejich soupeři lehce smazat.

Cipísci nastoupili v sestavě s Prokešem a s velkým sebevědomím v zádech. A zpočátku vše nasvědčovalo tomu, že vše půjde podle jejich plánu. Kubíček udělal před bránou Witta zmatek a Prokeš lehce doklepával do prázdné sítě. Chvíli poté ale Archalous v nouzi nahodil z půlky na bránu a míček k překvapení všech doskákal až do sítě. Hubené vedení bylo v trapu - lehce nabyl, lehce pozbyl. Cipísci tlačili více na pilu, ale Prokeš ani Kubíček si v koncovce nepočínali důrazně, navíc Kašparovu ránu do růžku skvěle vychytal Witt. A tak udeřilo na druhé straně. Za obranou zapomenutý Hrabal překlopil vítězství na stranu svého týmu. O přestávce si Cipísci sice řekli, že budou hrát trpělivě, ale na hřišti to tak nevypadalo. Po dalším brejku dával Hrabal na 3:1 a následně vyrobil hrubku na pozici posledního Vu a bylo to už o tři góly. Hra Cipísků se sesypala. Hrál se hurá florbal a přesně to byla voda na vitlučí mlýn. Cipísci se zběsile hnali do útoku a v obraně nechávali okna otevřená dokořán. A Vitluci měli dnes neomylného Hrabala. Brejkové přihrávky propadávaly přes obranu a Hrabal měl před zoufalým Poráčem spoustu času. Jako přes kopírák se trefil celkem čtyřikrát. Jiskřičku naděje pro Cipísky vykřesal Vu, když uklidil do kasy přihrávku svého kapitána. Vitluci ale výborně bránili ve třech a v útoku na vyhozené míčky číhali osamělí střelci. Dva z nich ještě dopravili do sítě Kopřiva a Archalous a bylo po zápase. Cipísci vypadli, protože odehráli svůj nejslabší zápas v sezoně a Vitluci naopak jeden z nejlepších.

SC Cipísci – Vitluci 3:7 (1:2)

Prokeš 2, Vu – Hrabal 4, Archalous 2, Kopřiva

.

Klisničky měly k dispozici už uzdravujícího se Bednáře a jednogólový náskok z prvního zápasu. Proti nim nemohli šéfici postavit absentujícího Grejtáka. Právě Bednářův tým ukázal, jak se hrají zápasy play-off. Bednářovi svěřenci nebláznili a trpělivě vyčkávali na chyby soupeře. Iniciativa tak byla spíše na holích šéfiků, ale byla to jen taková jalová převaha bez šancí. Největší příležitost vybojovala Urbánková pro Mikulandu, ale toho nadvakrát vychytal Knížek. Méně štěstí už měl proti Česnekově ráně, která vymetla pavučinky ve vinglu jeho brány. S takovým výsledkem skončila první část hry. Stejný obraz se opakoval i v druhé části. Územní převahu šéfici přeci jen dokázali vyjádřit gólově, po neproměněné tutovce Hošťálka si na druhé straně hřiště Valeš sběhl s míčkem na holi od mantinelu na střed a přes obránce zamířil přesně k tyči. Branka probudila obě družstva, a tak bylo k vidění více šancí. Nejprve napálil Valeš tyč, na druhé straně zazvonilo břevno. V brankovišti pak zahrál hloupě hlavou Plešák, ale na trestné si moc nepobyl. Bednář přiťukl Burešovi a ten se nemýlil. Plešák ale vzápětí svou chybu odčinil. Zpoza brány nahodil míček do ohně, kulatý nesmysl se od Jersenského odrazil za jeho záda a bylo znovu vyrovnáno. Definitivně rozhodnout mohl Bednář, když prošel přes celé hřiště jako nůž máslem, ale jeho ránu vyrazil Knížek pouze na úplně volnou Urbánkovou. Ta ovšem před úplně prázdnou bránou nepochopitelně selhala, když trefila jen tyč, a Mikulanda pro jistotu netrefil zařízení vůbec. Definitivní pojistku dal svému týmu Hošťálek, který zachytil Bednářovo vyhození a pěknou ranou překonal Knížka potřetí. Ve finále se Klisničky utkají s Vitluky a o třetí místo změří síly Cipísci a Ano, šéfe!

Ano, šéfe! – Klisničky 2:3 (0:1)

Valeš, Plešák – Česnek, Bureš, Hošťálek

Statistiky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar