FLOG počtrnácté

Ke Křemílkovi patří Vochomůrka, k motýlkovi Tomášek a k Open Gate FLOG, tedy Floorball League of Open Gate. To jsou jistoty, které v našem životě ještě máme. Po zahřívacím září přichází říjen a s ním i start další sezóny florbalové ligy. Se čtrnáctými narozeninami naší školy se jako siamskédvojče pojí i čtrnáctý ročník FLOGu.

Stejně jako vloni bude hrát v soutěži 5 týmů. Hracími dny budou čtvrtky a na rozdíl od loňské sezóny se budou hrát dva zápasy na 2 x 12 minut. V základní části se utká třikrát každý s každým, čtyři nejlepší si zahrají jarní play-off. Za výhru si vítěz připíše tři body, za remízu jeden. Hrát se bude s pěti hráči v poli na velkém hřišti podle oficiálních pravidel cfbu. Ta doznala několika zásadních změn (viz předešlý odkaz). Asi nejzásadnější změnou je, že po neúspěšném trestném střílení nenásledují dvě trestné minuty; další pak, že při trestném střílení musí být v pohybu vpřed míček nebo hráč; nově se může hrát ve výskoku pod úrovní kolen a hlavička již není za 2 trestné minuty.

A kdo tedy bude hrát ve čtrnáctém ročníku školní florbalové ligy? Kapitáni vybrali velmi vyrovnané týmy, mezi kterými bude těžké tipovat favorita. Nad soupiskami si popovídaly legendy školní florbalové ligy, letos nehrající Dan Archalous, Ondra Luka a Filip Prokeš. Zde jsou jejich postřehy:

Kumíčci

Michalik C, Fedorov, Garbini, Hladík J., Hošťálek T. G, Kubíček, Olšanská, Stránská, Strnad, Týc

DA: Myslím, že tento tým je jednoznačně černým koněm tohoto ročníku.

OL: Přes Alexe Fedorova jen tak někdo neprojde. To samé platí pro dlouhorukého Michalika.

FP: Kubíček by měl být útočným motorem tohoto týmu. Nemůžeme ale zapomenout na obranu, Michalik s Fedorovem jsou oba tvrdí hráči a věřím, že svoji pověst potvrdí i v tomto ročníku. Navíc Fedorov se osvědčil také jako dobrý střelec, vždyť minulý rok vyhrál pohár. Tomáše považuji za jednoho z top 3 brankářů v lize, jsem zvědavý, jak uplatní své zkušenosti z Říčan.

OL: Jojo, bude nyní jedním z nejlepších brankářů a jeho tým se na něj bude moci spoléhat.

Jelita

Červený C, Dunovský, Fronc, Hanzalius, Chovancová G, Ledvinka A., Mikulanda P., Mikulanda D., Rybníčková, Witt, Zahranyčnyj

OL: Červený je kapitán ze základní školy, který na letním táboře 2016 málem porazil duo Luka – Prokeš. Ať bude v útoku, nebo v obraně, mohou se jeho svěřenci těšit na kvalitní vedení.

FP: Divoká karta základní školy. Je zde spoustu nových jmen a tento tým může jenom překvapit. Myslím si, že od tohoto celku můžeme čekat doopravdy týmový výkon. Vztahy ze základní školy se projeví a duo Mikulandů má šanci ukázat svůj potenciál. Tento tým bych přirovnal k situaci týmu z Vegas v minulém ročníku NHL: žádná velká jména, ale skvělý týmový výkon je posunul až do finále…

OL: Základkářský kapitán si do svého týmu vybral spoustu nováčků, které právě on zná a na základní škole je učil. Největší překvápko bude pro útočníky gólman Rozálie Chovancová. Je to sice nováček, ale letos vyhrála nejlepšího gólmana v lize základní školy, kde stejně jako na letním táboře předváděla spoustu krásných zákroků. Útočníci si na ní mohou snadno vylámat své zuby.

DA: Tento tým má ale velmi slabou střídačku, pokud se nesejdou v nejlepší sestavě, mohli by být snadným soustem pro ostatní.

Loudaví a Steklý

Hanzálek C, Hájek, Louda M., Louda T., Paštika, Steklá, Šindelář, Theuer G, Valeš, Vostoupal

FP: Většina jmen není v soutěži nová. Od tohoto týmu se dají očekávat přední pozice. Valeš je pro mě jedním z nejpracovitějších hráčů ligy, bylo mi ctí s ním hrát a kombinovat. Hanzálek, Paštika či Šindelář jsou zase známí pro svoji bojovnost. Je zde ale velký otazník v podobě brankáře. Myslím si, že jeho výkony budou pro tento tým klíčové.

OL: Tým má na rozdíl od jiných poměrně starou sestavu, mohl by tedy ulehčit svému brankáři tím, že útočníci roznesou svého protivníka na kopytech a nenechají mu ani chvilku klidu na zakončení.

DA: Tento tým je jeden z adeptů na výhru. Se zkušeným Hanzálkem v obraně a Šindelářem, Paštikou a Valešem v útoku bude tento tým velmi útočný.

AlCuPHO

Klauz C, Hladík V., Hošťálek J., Jersenský G, Kantor, Kárník, Kratochvíla, Lai, Macková, Nezval, Novák

OL: Myslím si, že Klauzovci budou mít výškový deficit, ale nehrajeme basketbal, aby výška byla rozhodujícím faktorem.

DA: Pro tento rok si Klauz opět vybral velmi mladý, ovšem dravý tým. Vidím mnoho jmen primánů, které neznám, takže doufám, že se z některých vyklubou nové talenty.

FP: Starý známý Klauz. Sází na zajíčky a můžeme jen hádat, jestli se mu to tentokrát vyplatí. Mezi mladými je ale spousta talentů, se kterými kapitán týdně trénuje, což tomuto týmu dává velkou výhodu oproti ostatním. Bude to ale dostatečné? Bude hodně záležet na produktivitě právě kapitána Klauze a Hošťálka, jeho spoluhráče z minulého roku. Brankáře má tento tým více než kvalitního, a tak věřím, že budou mít Klauzovci mnoho šancí, aby ukázali svůj střelecký potenciál.

OL: Přesto si myslím, že bude mít kapitán problém najít si parťáka do obrany. Mladí jsou draví do útoku a nikdo si nebude chtít nechat ujít šanci dát gól.

DA: A i s ostříleným Jersenským v bráně nevidím potenciál týmu vyšší než na třetí místo.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje

Kašpar C, Borkovec, Haltmar, Kolomazník, Kopřiva, Poráč G, Rodin, Schneider, Votlučková, Zahradník

DA: Duo Kašpar - Poráč. Občas si myslím, že si ho snad adoptoval.

FP: Obhájci titulu, a koneckonců i favorité na ten další. Tým nezůstal stejný, avšak síla je z něj nadále cítit. Vzadu je opět Poráč, neprůstřelný muž z Chodova, a před ním Kašpar, kapitán mistrů z minulé sezóny.

DA: Ovšem tahoun týmu Prokeš chybí a jeho roli se pokusí zastat Haltmar s Kolomazníkem. V bláznivém útoku Kopřiva – Rodin - Schneider nevidím potenciál střílet mnoho gólů.

OL: Do útoku mají z koho vybírat. V podstatě všichni včetně kapitána chtějí útočit.

FP: Útok dostál velkých změn, avšak posily v podobě Haltmara či Kolomazníka budou dle mého názoru dostačující.

OL: Haltmar dokáže zaútočit stejně jako Kašpar, na druhou stranu pokud se někdy neuhlídají, mohou mít na krku lehce vytvořené přečíslení. To ovšem bez velkých problémů vychytá nejlepší brankář Open Gate Poráč.

DA: Výborná brána společně se spolehlivou obranou zaručuje finále.

Již ve čtvrtek se můžete těšit na dva otevírací zápasy sezóny. V úvodním duelu vyzve Správa a údržba silnic Středočeského kraje tým s divným názvem AlCuPHO. Tedy Kašpar s Klauzem, repríza jarního finále. A v druhém narazí Michalik na Červeného. Pochutnají si favorizovaní kumíčci na jelitech?

Zde se podívejte na rozpis zápasů základní části.

Michal Kašpar s přispěním Dana Archalouse, Ondry Luky a Filipa Prokeše