FLOG se opět hlásí

V úvodním zápase čtvrtečního večera se proti sobě postavili sousedi v tabulce: Vitluci proti Ano, šéfe! Průběh zápasu byl pro znalce florbalových poměrů poněkud překvapivý. Prakticky po celý zápas byl míček i střelecká aktivita na straně Vitluků a byli to šéfici, kteří se bránili a spoléhali na brejky. Jejich obrana ovšem nepracovala bez chyb. Hned v úvodu propadl míček poslednímu Plešákovi a úplně sám šel na kasu Hrabal, ale Knížek ho vychytal. V další obří šanci postupovali tři červení útočníci proti jedinému obránci. Pěknou kombinaci zakončoval z jedničky mladší Luka, ale strážce brány modrých reflexivně zasáhl hlavou. Na další ostrou ránu téhož střelce byl však krátký. Prakticky hned vzápětí bylo ale vyrovnáno, když rána Garbiniho lízla nohu Mannheima a míček zamířil mimo dosah Witta. Druhá půle se nesla ve stejném duchu jako první a o bodech rozhodly tři situace z poloviny druhého poločasu. Nejprve Knížek fantasticky zasáhl proti pěkné ráně Kuliše, aby vzápětí smolař Mannheim zblokoval střelu Grejtáka tak nešťastně, že skončila v síti. Po chvilce vymyslel další šanci Luka jr., který z rohu našel před bránou volného Archalouse, ale ten z první nezakončil důrazně. Další komplikace už opět spolehlivě fungující obrana šéfiků nepřipustila, a protože Haltmar pár vteřin před koncem sice oblafnul Witta, ale míček zazvonil jen o tyč, skončil zápas 2:1.

Vitluci – Ano, šéfe! 1:2 (1:1)

O. Luka – Garbini, Grejták

.

I druhý zápas měl překvapivý průběh a ještě překvapivější výsledek. V pozvánce na zápas se autor těchto řádků trošičku posmíval pohybu i koncovce týmu Pfffffffff a nedával jim proti Bednářovu stádu moc šancí, ale jako by to podceňovaná péefka zdravě naštvalo, dokazovala totiž pravý opak. Michalikovi svěřenci hráli organizovaně, energicky a pálili ostrými. Je pravda, že Klisničkám chyběl statisticky nejlepší gólman ligy - Jersenský, ale za většinu gólů novic Hladík nemohl. Bednář své soupeře rozhodně nešetřil, hrál na doraz, ale na soupeře to ve čtvrtek večer nestačilo. Nebývale často ztrácel míčky v soubojích a neměl seřízená mířidla – spálil několik šancí a dvě jeho rány zastavila branková konstrukce. Před prvním gólem ztratil kapitán kobylek na půlce míček v souboji s Říhou a ten se mohl zeptat Hladíka, kam ho chce, a… trefil břevno. Odražený míček se k němu ovšem dostal znovu, z poloviny nahodil na bránu a – světe, div se - padlo to tam. Chvíli poté Bosák našel Kunčáka a ten trefil přesně vingl. Hned nato našel Michalik zpoza branky křížem Bosáka a tomu

nezbývalo než doklepnout míček do prázdné brány. Teprve za takto nepříznivého stavu se po svém typickém průniku prosadil Bednář, ale otěže zápasu svírala nadále pevně ve svých rukou péefka. Do přestávky se prosadil Paštika a pak ještě jednou další nechytatelnou střelou Kunčák. Po pauze Klisničky přidaly. Nejprve v úsilí a pak padl i gól. Bednář našel z rozehry úplně volného Hošťálka a ten uklidil míček za záda svého bratra. Další šance už ale ani on, ani jeho spoluhráči nevyužili, a tak to byl Říha, který uzavřel střelecký účet utkání.

Pfffffffff – Klisničky 6:2 (5:1)

Kunčák 2, Říha 2, Bosák, Paštika – Bednář, Hošťálek

Aktualizované statistiky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar