FLOG v GYMu

Pondělní assambly, na němž jsme přivítali Ondru, pro kterého jsme v červnu běhali v rámci Run&Help, a dnešní DOD (Den otevřených dveří) nám zabraly „naši“ halu, a tak jedinou možností bylo přesunout se do GYMu. Pro ty, co neznají tuto zkratku: jedná se o tělocvičnu na gymnáziu, tedy místo, kde se před 16 lety začala psát historie FLOGu!

Museli jsme však upravit pravidla hry: snížit počet hráčů v poli, změnit taktiku… Hrálo se ve formátu 3+1, kdy se za hrubé fauly nevylučuje, ale rovnou se jede trestné střílení. Na základě zkušenosti ze středečního tréninku bylo jasné, že bude padat více gólů než obvykle. Jenže první poločasy tomu vůbec nenasvědčovaly…

V prvním zápase proti sobě nastoupily týmy Kaiser Kuba Klub vs Meme Team. V roli favorita byly zatím 100% kaiserky. Nicméně ani první gól, který dal nakonec čtyřgólový snajpr Mikulanda pár vteřin po prvním vhazování, rozhodně neodpovídal jejich papírovým předpokladům! Slovy druhého čtyřgólového snajpra Valeše se jednalo o pěknou holomajznu“! Výsledek prvního poločasu byl více než těsný - 3:2 pro kaiserky, kdy se o třetí gól postaral po faulu z nájezdu Galyaš. Klasická dvouminutová přestávka mezi poločasy se za přispění neopatrného fanouška (vynucená pauza neúmyslným zhasnutím světel) prodloužila na 10 minut, což pomohlo snížit Valešovu frustraci, která byla cítit, vidět i slyšet! Druhý poločas začal obdobně jako první. Rychlý gól v podání Valeše klid do týmu však nepřinesl. Brzy kontroval třígólový Štefka, mímovská hvězda zápasu. Pak už výše zmínění střelci kaiserek nasázeli opět dobře chytající Chovancové několik dalších fíků a… Za mímy už jen snižoval Zeman. Konečné skóre 9:4. Gólmani si tentokrát zachytali, Chovancová i Jersenský předvedli dohromady 53 zákroků!

Kaiser Kuba Klub – Meme Team 9:4 (3:2)

Branky: Mikulanda 4, Valeš 4, Galyaš – Štefka 3, Zeman

Ve druhém dramatickém duelu ve stísněném prostoru malé sportovní haly zkřížili hole Velký kluci a hráči Červeného traktůrku. První polovina zápasu byla dlouho vyrovnaná a ani jednomu z mužstev se nedařilo strhnout vedení na svou stranu. Velikáni po chvíli zvolili jasnou a účinnou taktiku - přejdi půlku a šij to na bránu!, na kterou traktoristi nedokázali adekvátně zareagovat. Proto po střelách Garbiniho a Hošťálka brzy prohrávali o dva góly. Krátce nato kapitán Michalik vypustil z úst nepublikovatelný výraz, jenž rozhodčí potrestal samostatným nájezdem. Toho se chopil Ledvinka, avšak neúspěšně. Z následující akce se však trefil Týc a snížil na 2:1. Do poločasu se na obou stranách trefili Janovský a Ivanov a poločasové skóre znělo 3:2 pro velikány.  

Během poločasové pauzy se červenáčci domluvili na změně taktiky a snažili se o lepší pohyb a zpřesnění přihrávek. To se jim celkem dařilo a zanedlouho se jim dvěma slepenými brankami Janovského a Ledvinky podařilo vyrovnat. Když dvě minuty před koncem přidal další branku Červený a další dvě Šlemenda, vypadlo to pro BigBoys bledě. Ti však nehodili hůl do žita a ukolébaní traktoristi se nestačili divit. Nejenže velikáni snížili na 4:5, ale 20 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnali na konečných 6:6. 

Drama vyvrcholilo v samostatných nájezdech. V první sérii byly na každé straně k vidění dva proměněné nájezdy, hned ve druhé selhal kapitán Červený, na rozdíl od Garbiniho, který zkušeně rozhodl.    

Velký kluci – Červený traktůrek 7:6 pn (3:2) 

Branky: Hošťálek 3, Ivanov 2, Garbini - Šlemenda 2, Janovský, Ledvinka, Týc, Červený