​FLOG zná finalisty

KappaSpar, nebo Santové? Někdo z nich to bude. Kapitán jednoho z těchto týmů zvedne za dva týdny nad hlavu putovní pohár určený pro vítěze FLOGu. Jak na to přišlo? No, zajímavé to bylo. Litujte vy, kdo jste ve čtvrtek večer ve sportovní hale nebyli.

Santové si vybojovali v prvním zápase cennou remízu 3:3, a tak mělo rozhodnout druhé semifinále. Do něj vlétl jako uragán Kubíček a po samostatné akci po necelé minutě hry poslal svůj tým do vedení. Takhle by to šlo, jenže… Klausovi santíci byli houževnatým a bojovným soupeřem. Jejich vyrovnávací gól byl dost typický. Kopřiva se protlačil za obránce, kam za ním proskákal i míček, Jenda do něj plácl a ten se zatřepetal v Knížkově síti. V polovině první třetiny šli klausíci do vedení a to už nepustili. Z nebezpečné vzdálenosti rozehrával Česnek volný úder a trefil se přesně k tyči. A o půlminutku později překvapivá dalekonosná Plešákova střela skončila v síti Knížka potřetí. Santové měli daleko lepší pohyb, a proto si vytvářeli i vážnější šance. Po dvou minutách hry napálil Česnek míček do tyče, od ní se odrazil k volnému Hladíkovi, který si s nabídnutou šancí věděl rady. Najednou hoši úplně vypadli z role, jediný, kdo byl schopný něco vymyslet, byl Kubíček. A na Knížkovu bránu se valil jeden útok za druhým. Pátý gól dal zase díky svému důrazu Kopřiva, na půltucet zaokrouhlil počet úspěšných zásahů sám hlavní santa Klauz. I když s notnou pomocí tečujícího Kolomazníka. Sympatické na hoších bylo, že zápas nezabalili. Kubíček se ve třetí třetině vrhal do útoků, běhal a vybojoval snižující branku pro Kolomazníka, který se tentokrát trefil do té správné brány. Víc jim ale vynikající Jersenský nedovolil.

Half-Wit Hoši – Santové 2:6

Třetiny 1:3, 0:3, 1:0; střely 14 – 19; góly Kubíček, Kolomazník – Kopřiva 2, Česnek, Plešák, Hladík, Klauz; hvězdy zápasu: 1. Kopřiva, 2. Kubíček, 3. Jersenský

Kapašpárci doháněli třígólové manko z prvního utkání. Buldoci museli řešit kardinální problém: jak se vypořádat s absencí obou Luků, klíčových osobností svého týmu. Také jejich soupeři nebyli kompletní: postrádali důležité články sestavy, Horníčka sKárníkem. Taktika buldoků byla jasná – zalézt k boudě, tedy bráně a kousat z rychlých brejků. Přes zahuštěný blok se hráčům v červeném ztuha probíjelo, a tak měli v úvodu zápasu vyloženější šance buldoci. Nedali ale nic. Když to nejde kombinačně, tak to půjde silou. A když to nejde silou, tak to půjde ještě větší silou, řekl si Saša Fedorov, přešel přes Šindeláře jak tétřicetčtyřka přes rumunské divize u Stalingradu a zavěsil. Chvíli po něm se po krásném sólu prosadil Valeš. No a skóre semifinále vyrovnal Prokeš. Před dalším gólovým přídělem zachránila buldoky siréna. Do obrany husté tak, že by se dala krájet, bušili kapašpárci i na začátku druhé třetiny. Čtvrtý gól vsítil po nádherné narážečce Valeše opět Fedorov, ale chvilku nato vyrovnal součet skóre v semifinálových zápasech Mikulanda, který dorazil Archalousovu střelu. Půlminutku před druhou přestávkou se u dorážky prosadil Valeš a poté se zaskvěl krásnou fintou Prokeš, ale jeho bekendové zakončení pod nohou se mezi tři tyče o centimetry nevešlo. Zkraje třetí části hry zabojovali buldoci. Nejprve snížil parádní ranou Říha a následně měla postupový gól na holi Archalousová. Její bratr jí posunul lehkou přihrávku před prázdnou bránu, ale střelu z metru zastavil na brankové čáře fantasticky Poráč. Gerojem zápasu se mohl stát půlminutu před koncem Fedorov, ale jeho třetí gól v zápase rozhodčí neuznali pro postavení v brankovišti. Těsně před závěrečnou sirénou ještě Hošťálek výborně zasáhl proti dorážce Kašpara zblízka. Po výsledku 5:2 šel druhý semifinálový zápas do prodloužení. Po minutě hry se ujal míčku Prokeš, potáhl si jej na střed, švihl zápěstím a poslal svůj tým do finále.

KappaSpar – Buldogs 5:2, prodloužení 1:0

Třetiny 3:0, 2:1, 0:1; střely 28 – 16; góly Prokeš 2, Valeš 2, Fedorov 2 – Mikulanda, Říha; hvězdy zápasu: 1. Prokeš, 2. Hošťálek, 3. Fedorov

Zde si prohlédněte individuální statistiky a za dva týdny se těšte na finále.

Michal Kašpar