​Florbalová liga dospěla do finále

Tak to byl finálový večer, jak má být! Vězte, že nikoliv tuctovým vítězem tuctého ročníku florbalové ligy se staly Bednářovy Klisničky, které přehrály Vitluky, a na třetí flek usedli Cipísci. Ale popořádku.

Na zápas o třetí místo se šéf šéfiků Pavel Knížek řečený Šéf přesunul do útoku a Haltmar si nasadil gólmanskou masku. Recipročně vystrnadil Poráče z kasy Cipísků Prokeš. A tak se začalo. Na úvodní buly se proti Garbinimu postavil trochu překvapivě obránce Kašpar, vyhrál ho dopředu a přes Plešáka vystřelil na bránu Haltmara, který se s míčkem seznámil, až když ho vytahoval ze sítě. Po čtyřech sekundách to bylo 1:0. Řáholečtí hráli v pohodě a po chvíli to bylo 2:0, když se vrchní Rumcajs vytočil z roku a zavěsil ke kratší tyči. Cipískům narostla křídla, v pohodě kombinovali a svého soupeře k ničemu nepouštěli. A když něco prošlo, polapal to Prokeš. Třetí zářez obstaral Kubíček potom, co uklidil do sítě příhru svého kapitána. To bylo na Haltmara cufíl, a tak si o poločase vyměnil svou pozici s Knížkem. A bylo to znát, útoky šéfiků dostaly drajv, zaslouženě se po asistenci Garbiniho o snížení postaral Plešák. Třígólové vedení vrátil Cipískům Kubíček, který vyhrál zdánlivě ztracený souboj za bránou a propasíroval míček za Knížkova záda. Když Kašpar z volného úderu přes dva obránce našel přesně čepel Kubíčka a ten zavěsil potřetí, bylo hotovo. Šéfici riskovali a do otevřené obrany pronikal jeden Cipísek za druhým. Po krásné přihrávce Kubíčka do prázdné zakončoval Poráč, po něm se ještě prosadil Vu a opět Kubíček. Bronz berou Cipísci, kteří zničili šéfiky 8:1.

SC Cipísci – Ano, šéfe! 8:1 (3:0)

Kubíček 4, Kašpar 2, Poráč, Vu - Plešák

Finále, to bylo jiné drama. Zápas začal opatrně a překvapivě měli více ze hry Vitluci. Jejich soupeř se nemohl dostat do tempa a k žádné pořádné střele. Jako správný kapitán se ukázal pro finále z nemoci narychlo uschopněný Luka starší, jenž si zpracoval Archalousovu přihrávku a uklidil ji přesně k tyči. Následně zaváhal při rozehrávce Bureš, zezadu fauloval Archalouse a šel si o svém přestupku na minutu popřemýšlet na trestnou. Vydržel tam celou minutu, ale po jeho návratu se k odraženému míčku dostal Archalous, který zvýšil už na 2:0. Bednář si vzal oddechový čas a svým spoluhráčům řádně zvednul mandle. Do přestávky se jeho svěřenci i přesto dostali ke střele na bránu jen čtyřikrát, zatímco na druhé straně stáli za Jersenským všichni svatí, ale hlavně dobře postavené tyče, na které Vitluci rozehráli dokonalou zvonkohru. Po pauze Klisničky pozvolna přitahovaly šrouby a Wittovi přibývaly zákroky. Odolával dvě minuty, než Bednář nahrál do ideální pozice Hošťálkovi, který se nemýlil. O chvilku později už bylo srovnáno, když se po přihrávce Urbánkové prosadil Bednář. Lučí obrana Vitluků byla přetížená, neboť na střídání měli jen jediného hráče. Dlouho tlaku svého soupeře odolávat prostě nedokázala. Z volného úderu našel Bednář přes klubko hráčů úplně volnou Urbánkovou a ta pohodlně uklidila míček za Wittova záda potřetí. Sportovní hala šílela, zvláště když Česnek konečně poslechl svého kapitána, v situaci 2 na 1 konečně nahrál a skončilo to gólem. Vitluci úplně zkolabovali a poslední ránu z milosti jim zasadil Bureš, když krásnou střelou vymetl pavučinky v pravém vinglu Wittovy kasy. Finále ovládly po skvostném obratu Klisničky.

Klisničky – Vitluci 5:2 (0:2)

Bednář 2, Urbánková, Hošťálek, Bureš – J. Luka, Archalous

Zde si můžete prohlédnout statistiky a tady fotogalerii z finálového večera.

Dvanáctý ročník FLOGu je minulostí. Zasáhlo do něj celkem 58 hráčů školy. Vítězem jsou Klisničky kapitána Bednáře, stříbrní jsou Vitluci a bronzoví Cipísci. Korunu pro nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče soutěže získal díky pětibodovému příspěvku z posledního zápasu Cipísek Kubíček, přičemž po základní části si tyto trofeje přivlastnil (hrach)ovčák Kostka. Nejlepším gólmanem soutěže se stal Jersenský od Klisniček.

Už nyní se můžeme těšit na třináctý ročník.

Michal Kašpar