Florbalová reportáž

V divadle i ve sportovní hale byli ve čtvrtek večer k vidění zpocení chlapci v trenýrkách, avšak oproti Missákovi se ti ve sportovní hale navíc vyzbrojili florbalovou holí a dokazovali, že s ní dokážou celkem slušně zacházet.

Dosud plonková jelita se rozhodla skoncovat s nulou na svém bodovém účtu a rázně vstoupila do svého zápasu s favorizovanými alpáči. Překvapivě měli bílí míček častěji na holích, byli pohyblivější a nebezpečnější. Ale ta koncovka! V té byli jaloví. Na rozdíl od nich duo Hošťálek – Hladík vyráželo do nebezpečných brejků. V jednom z nich byl faulován Hladík, ale při nařízeném trestném střílení ani nezakončil. Ve skrumáži došťouchal za brankovou čáru míček Novák, ale rozhodčí rezolutně rozpažil a gól neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. První gól padl až po poločase. Krásně sehrálo situaci dva na jednoho duo H-H, zakončoval Hošťálek. Následně udělal hrubici na postu posledního Červený, pláchl Hladík a bylo 2:0. A třetí hřebíček do rakve ambicí jelit zatloukl po milimetrové přihrávce napříč brankovištěm týž střelec. Sympatické na jelitech bylo, že zápas nezabalila. Tlačila, ale gól si zasloužila jen jeden, po asistenci Ledvinky se prosadil kapitán Červený.

Jelita – AlCuPHO 1:3 (0:0)

Branky: Hladík 2, Hošťálek – Červený; vyloučení 1 – 0; bez využití; střely 15 – 15; hvězdy utkání 1. Hošťálek, 2. Hladík, 3. Červený

V druhém zápase oslabení silničáři narazili na bloudivce. Jim cestou z divadla zabloudil gólman Theuer, a než zaujal své místo v brankovišti, prohrával jeho tým už 3:0. Ne že by svého soupeře tak válcovali, jen byli dostatečně důrazní a přálo jim i střelecké štěstí. Dvakrát se po přihrávkách Haltmara prosadil z blízka Kopřiva a třetí gól vsítil parádní ranou Haltmar. Theuera přivítal po samostatné akci ranou do vinglu Kašpar a hned po buly přišťouchl Schneider míček Haltmarovi a to už se začalo schylovat k debaklu. Obrana bloudivců byla děravá jak ementál, a tak se kanáři slétli už na konci první půlky po hattricku Kopřivy. Silničáři do druhé části hry vstoupili s vědomím, že se nic nemůže stát, ale to se nemá. Nejprve zahrozil dvakrát ve stoprocentní šanci Hanzálek. Nejprve ho báječně vychytala Votlučková, následně po přesné přihrávce Valeše nepochopitelně minul poloprázdnou bránu. Tlak zelených utnul faul Vostoupala, který si šel popřemýšlet na trestnou dokonce na pět minut. Jeho spoluhráčům to ale vůbec nevadilo! V oslabení byli bloudivci dokonce lepší a ze dvou brejků vsítil dva góly Valeš. Už za vyrovnaného počtu hráčů se nečekaně prosadil lehkou střelou Šindelář a drama bylo na světě. Bloudivci vrhli veškeré síly do útoku, ale v největším tlaku narýsoval Kašpar kolmici za vysunutou obranu a Kopřiva ze samostatného úniku pojistil body pro svůj tým. Pár sekund před koncem dal Schneider výsledku definitivu po přesné přihrávce dnes skvělého Haltmara zpoza brány.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje – Loudaví a Steklý 8:3 (6:0)

Branky: Kopřiva 4, Haltmar 2, Kašpar, Schneider – Valeš 2, Šindelář; vyloučení 0-1; v oslabení 0–2; střely 18–9; hvězdy 1. Kopřiva, 2. Haltmar, 3. Valeš

Aktualizované statistiky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar