Florbalová reportáž

V prvním zápase nastoupili silničáři proti apaluchám. Vůbec nestíhali, Hošťálka s Hladíkem naháněli stejně marně jako Ťok termíny na déjedničce. Se štěstím a Rodinem v kase se jim dařilo jakž takž odolávat a byli rádi jen za jediný obdržený gól, který dopravil do sítě Hladík. Apaluši měli jen jednoho hráče na střídání, kdežto na soupeřově střídačce dřepěli hned dva pracovníci v oranžovém. Přestože to byli modří, kteří tlačili na pilu a produkovali šance v takovém tempu, jako SÚSka vyrábí objížďky na začátku prázdnin. V nich ale selhávali, docházela jim šťáva a hra se postupně vyrovnávala. Minutu před sirénou našel Pory svého kapitána a ten svižnou střelou na teploměr vyrovnal.

V druhé půlce ubylo šancí před Rodinem, vlastně v jediné tutovce cinknul Hošťálek o břevno. Na druhé straně hřiště začal úřadovat Přemysl POráč. Byl autorem dvou ukázkových brambor: nejprve míček po jeho nepovedené ráně doskákal až za Jersenského záda, který ho vytáhl až zpoza brankové čáry. O chvíli později došťouchal spolu se Schneiderem míček do brány potřetí. Apaluši najednou nemohli najít zbraň na beton silničářů a ti naopak hrozili z brejků. Jeden z nich přetavil ve čtvrtý gól tentokrát pěknou ranou opět Pory a překvapení číslo jedna bylo na světě.

AlCuPHO - Správa a údržba silnic Středočeského kraje 1:4 (1:1)

Branky: Hladík - Poráč 3, Kašpar; střely 17 - 13; hvězdy: 1. Poráč, 2. Kašpar, 3. Hladík

První s posledním. Jasná záležitost pro Kumíčky, kteří si pochutnají na Jelitech, mysleli si mnozí. Protože kapitán Červený je na lyžáku, zůstal mimo střídačku gentlemansky i Michalik a oba týmy hrály bez možnosti střídání. Hra byla od počátku překvapivě vyrovnaná, i když se jako první - nikoliv překvapivě - prosadil Kubíček. Pak se ale začaly dít věci! Jelimani sešlápli plynový pedál až k podlaze a zasypali branku svého soupeře smrští střel. Ledvinka s Froncem v bílých trikotech se rychlostně vyrovnali Kubíčkovi s Garbinim, těm navíc vázla kombinace a akce tahali spíš individuálně. Naráželi ale na důsledné a aktivní obranáře Witta se Zahraničným. V několika výborných šancích Hošťálek podržel svůj tým zejména proti Ledvinkovi, ale na jeho opakovanou střelu byl krátký. Nedosáhl ani na jeho pokus půlminutku před přestávkou, jenže míček z Ledvinkovy hole orazítkoval pouze tyč.

Stejný obrázek hry viděli diváci i po přestávce: jalová snaha Kumíčků a smrtelně efektivní jelimani. Zejména Ledvinka měl svůj den. Nejprve dorazil za Hošťálkova záda Froncovu střelu, aby o chvíli později našel přesnou přihrávkou Fronce, který tentokrát sešteloval svá mířidla na výbornou. Nejhezčí akci zápasu si tato dvojice nechala do závěrečných minut. Ledvinka se motal před brankovištěm jak klacek pod jezem, avšak v okamžiku, kdy Fronc vyslal na bránu krátkou svižnou, poodstoupil a ze vzduchu nádherně tečoval mimo dosah gólmana. Poslední hřebíček do rakve bodových nadějí Kumíčků zatloukl dalekonosnou ranou Mikulanda.

Kumíčci - Jelita 1:5 (1:1)

Branky: Kubíček - Ledvinka 3, Fronc, P. Mikulanda; střely: 7 - 19; hvězdy: 1. Ledvinka, 2. Fronc, 3. Witt

Statistiky si prohlédněte zde.