Florbalový turnaj v Čelákovicích

Reprezentační tým Open Gate se 28. listopadu zúčastnil středoškolského turnaje v Čelákovicích. Turnaje se účastnilo celkem 7 škol z okresu Praha–východ. Dostali jsme se do skupiny B se třemi týmy. V prvním zápase proti nám nastoupila Stará Boleslav. Chtěli jsme vyhrát celý turnaj, proto nás docela zaskočilo, když první gól jsme inkasovali my. Trošku nás to rozhodilo, ale rozhodně nás to nezastavilo. Vzápětí druhá lajna s útočníky Adamem Ledvinkou a Rosťou Janovským dala gól. Byli jsme zachráněni. Zbytek zápasu jsme v tempu nepolevili a vyhráli jsme 4:2.

Po dlouhém čekání, kdy jsme sledovali hru ostatních týmů, přišel náš další zápas. Hráli jsme se ZŠ Kamenkou a ukázalo se, že je to těžší soupeř než Stará Boleslav. Dostali jsme dva góly zapříčiněné špatnou obranou. Naštěstí se nám podařilo obrátit a dát tři góly, což nám zajistilo vítězství.  Zde nás zachránil náš kapitán Jakub Hošťálek, bez kterého bychom prohráli. Tímto vítězstvím jsme si zajistili postup do semifinále z prvního místa.

Našimi soupeři se v semifinále staly Říčany. Do zápasu jsme nastoupili namotivováni a připraveni vyhrát. Krátce po začátku jsme dostali gól. Nevzdávali jsme se, hráli jsme na sto deset procent, dali jsme do toho srdíčko, ale bohužel to tam nepadlo. Zápas skončil 1:0. Všechny nás to mrzelo, ale byl před námi poslední zápas s Kamenkou, kterou jsme už jednou porazili ve skupině.

Chtěli za každou cenu vyhrát, i my jsme chtěli vyhrát, ale je motivovala nejspíš prohra ze skupiny a  zápas v semifinále brali jako „pomstu“. Krátce po začátku bylo skóre 1:1. Kamenka využila přesilovku a dala gól. Rozhodilo nás to a rychle jsme dostali ještě další gól. Bohužel zápas skončil 4:2.

Prohru jsme vzali sportovně i přesto, že nás to všechny mrzelo. Se ctí a hrdostí jsme skončili na čtvrtém místě a vrátili jsme se zpět do Babic.