Florbalový večer

V úterý 9. 1. 2018 se v Open Gate odehrál již tradiční turnaj mezi absolventy (FBC Alumináti), učiteli (Ped Stars) a současnými studenty (OG All Stars). Na programu byla tři výjimečná utkání, přičemž každý z týmů hrál s každým. Utkání se hrála 2 x 12 minut čistého času, což byl naprostý dostatek k vytvoření nezapomenutelných vzpomínek.

K prvnímu utkání naskočili na hrací plochu učitelé proti studentům. První gól padl do branky studentů po jejich špatném střídání a chytré kličce pana Chytrého. Souboj byl po dalších 15 minut vyrovnaný, učitelé nedokázali proměnit žádnou ze svých šancí a studenti se tím dostali do hry. Přesto ani oni nedokázali šance proměnit, Ferbr nepochopitelně napálil míček z hrany malého brankoviště místo do prázdné kasy do tyče. A tak studentům pomohli učitelé. Srovnávací gól si dali sami, vedoucí gól protlačili za záda brankáře Šéfa potom, co Bendář namazal Valešovi. Tři minuty před koncem Ferbr z dalšího střídání krásně prostřelil obranu i s bezmocným gólmanem. Učitelé se však nevzdávali a po průniku Bednáře vsítili kontaktní branku, 2:3. Přes drtivý tlak učitelů v závěru Poráč svůj tým podržel a tímto výsledkem první zápas skončil.

OG All Stars - Ped Stars 3:2 (0:1)

Valeš 2, Ferbr - Chytrý, Michalik

Učitelé nastoupili ke svému druhému zápasu proti absolventům hned po prvním zápase. Bývalí studenti byli považováni za žhavé favority, ale zdarma nedostali ani jeden zápas. Po dvou akcích Krajníka a zakončujícího Procházky vedli alumináti rychle 2:0. Pak však předvedl nepochopitelný zkrat Procházka, když hrubě fauloval mimo hru Kašpara a byl potrestán vyloučením do konce utkání. Učitelé měli tedy dlouhou čtyřminutovou přesilovou hru ke srovnání skóre. To se jim zaslouženě povedlo a stav zápasu byl vyrovnaný. Nešťastný výběh brankáře absolventů věnoval panu Michalíkovi střelu do prázdné brány, který bez velkých problémů zakončil. Zápas byl do posledních chvil velice napínavý a vyrovaný, po příhodném odrazu od zadního mantinelu srovnal skóre Krajník. Přísné vyloučení Luky bleskově využil Krajník a zakončující Žigmund. Učitelé odvolali gólmana, vynutili si opět drtivý tlak, ale srovnat se jim již nepodařilo a odcházeli ze hřiště po dvou zápasech bez jediného bodu.

FBC Alumináti - Ped Stars 4:3 (2:1)

Procházka 2, Krajník, Žigmund - Bednář, Michalik, Kárník

Posledním zápasem bylo takové „malé finále,“ střet dvou dosud neporažených týmů, studentů současných a studentů bývalých. I v tomto zápase byl favoritem tým absolventů, který přesvědčivým výkonem porazil učitele. Začátek zápasu však přinesl velké překvapení – studenti po dvou pěkných akcích, řízených Filipem Prokešem, s ještě povedenějšími střelami vedli 2:0. Tomislav Procházka si poněkud napravil reputaci, když dal první gól aluminátů. Zkušený kanonýr Jan Krajník poté srovnal na 2:2 a stav utkání byl opět vyrovnaný. Studenti byli tímto zvratem umlčeni, ale 5 sekund před koncem prvního poločasu po povedené předávce míčku na Plešáka tečoval jeho střelu Luka. V druhé polovině vystřídal Poráče v brance All Stars Jersenský a tempo hry převážně diktovali absolventi, kteří předvedli své zkušenosti a souhru. Současní studenti si až na několik výjimek ani neškrtli. Zápas a s ním i celý turnaj vyhráli alumináti, kteří dokázali, že ve florbale jsou na OG pořád doma.

Nejdůležitější však je, že si hráči i diváci turnaj náramně užili. Tak zase za rok!

FBC Alumináti - OG All Stars 5:3 (2:3)

Krajník 2, Procházka 2, Munduch - Prokeš, Kubíček, Luka

Ondřej Luka