Geocaching jako příprava na expedici

V rámci programu EDIE jsme se naučili pracovat s GPS navigacemi. K procvičení naučených dovedností jsme využili síť ukrytých krabiček nazývané Geocaching.

14. dubna odpoledne jsme se za zataženého počasí vydali do okolních lesů hledat ukryté poklady. V okolí Babic jsme vybrali tři kešky, rozdělili se do tří skupin a vyrazili na cestu. První skupinu tvořili Jirka Vebr, Filip Chalupa a Pavel Munduch. Vybrali si kešku ukrytou poblíž Olivovy dětské léčebny v Říčanech. Byla to malá krabička s určenou obtížností i terénem jeden a půl.  Jmenovala se „Olivova dětská léčebna“ a skupina ji po krátkém hledání našla. Pro kešku „Říčanský srub“ šla dvojice Zuzka Leopoldová a Honza Chalupný. Tato krabička byla o něco obtížnější než ta první skupiny, ale také ji zdárně našli. Poslední skupinou byla dvojice Nikol Chadimová a Kristýna Hříbalová. Jejich úkolem bylo najít poklad ukrytý za obcí Strašín. Jmenoval se „Údolí raků“ a též jeho nalezení bylo po chvíli pátrání úspěšně dokončeno.

Všichni jsme i přes vydatný déšť našli zvolené kešky, čímž jsme se naučili pracovat s GPS navigacemi. Jejich služeb tak můžeme využít při červnové EDIE expedici.

Kristýna Hříbalová