Hola, hola - i základka volá!

Dear Parents,

From everyone here at Open Gate Primary School, we hope you all had a wonderful summer. I’ll try not to bother you too much about the weather during the Friday emails this year but when I was back in Ireland during the summer, it was actually sunny and warm!

We have been in the school this week preparing for what we are sure will be a fantastic year in Open Gate. The desks have be boiled, the chairs have been sharpened and the classrooms have been defragmented ahead of welcome everyone back on Monday!

We would also like to welcome Marek Adler to the Primary School. Marek is the new Senior Czech Teacher. Marek, welcome to the team!

So, I hope all the students enjoy the last weekend of the holidays, it looks like it will be warm and sunny (sorry!), and are looking forward to coming to Open Gate on Monday. And to all the new class 1 students, we are looking forward to welcoming then to Open Gate for their first year!

Hezky den!

Luke

Milé děti, milí rodiče,

děkuji Lukovi za představení. Je mi ctí, ještě než odstartuje školní rok 2019/2020, pozdravit Vás skrze tradiční páteční dopis, který budeme i v dalších týdnech připravovat společně s Lukem tak, abyste si mohli připomenout, co jsme společně zažili, a těšit se na to, co nás v následujících dnech a týdnech čeká. Já osobně se po několika týdnech příprav těším, až vše vypukne. Až se v pondělí areál zaplní dětmi, až se konečně poznáme osobně. Pak všichni společně, nováčci jako já a dvě desítky prvňáčků i již zkušení druháci, třeťáci, čtvrťáci, páťáci, vykročíme vstříc novým výzvám a dobrodružstvím. Jsem hluboce přesvědčen, že si naši cestu užijeme. Věřte mi. Viděl jsem nadšení kolegyň a kolegů, s jakým přišli po prázdninách, viděl jsem třídy, které připravovali, vím, jaké akce nás v průběhu roku čekají.

Užijte si poslední prázdninový víkend. V pondělí v 8:10 očekávám všechny na palubě a vyplouváme!

Marek Adler

Aby nebylo dětem líto, že páteční pozdrav je pro rodiče, přikládáme vzkaz dětem:

Naše milé, malé i větší děti, pojďte už do školy, těšíme se na Vás – na Vaše zážitky, úsměvy, vyprávění, společné učení! Vlastně nám už chybí i Vaše zlobení :-)

Užijte si poslední prázdninové dny a HOLA, HOLA, ŠKOLA VOLÁ!

Celý tým ZŠ!