Honza Hrebík opanoval ve Středočeském kraji Logickou olympiádu

Kvůli pandemii spojené s nemocí Covid 19 proběhla letos Logická olympiáda oproti tradičním ročníkům v mírně okleštěné podobě. Zatímco nominační kolo zůstalo stejné, krajská kola se nekonala v tradiční prezenční formě, ale uskutečnila se ve zkrácené distanční podobě. Celostátní kolo soutěže bylo zrušeno bez náhrady. Důležitá však pochopitelně není forma organizace, ale náplň této soutěže. Studenti v ní mohou řešit neobvyklé a velmi různorodé úlohy a při plnění netradičních zadání se často i pobavit.

Jako obvykle se do této soutěže přihlásila i celá řada studentů Open Gate. V obrovské konkurenci se podařilo velké části z nich postoupit do krajského kola, což je již samo o sobě vynikajícím úspěchem.

V kategorii 6. – 9. třídy a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií se do krajského kola nominovala následující šestice studentů a studentek: Jáchym Kulhánek, Christán Štumpf, Elen Prokešová, Daniel Skoupý, Alžběta Svobodová a Filip Andris. Zástupci Open Gate se tak stali nejpočetnější komunitou z jedné školy v rámci středočeského kraje. V krajském kole se pak na vynikajícím 3. místě umístil Jáchym Kulhánek. Dalším naším účastníkům se zde již tolik nedařilo, ale určitě to pro všechny z nich byla velmi zajímavá zkušenost.

V kategorii středních škol do krajského kola postoupila pětice našich studentů: Václav Trpišovský, Martin Kubíček, Jan Hrebík, Klára Churá a Vilém Rožek. Krajské kolo se fantasticky povedlo Honzovi Hrebíkovi, který se stal jeho vítězem. Václav Trpišovský, dvojnásobný vítěz celé soutěže z předchozích let, se tentokrát musel spokojit se 14. místem, ale být 14. v republice je stále mimořádný výkon.

Všem účastníkům pochopitelně gratulujeme a přejeme hodně podobných úspěchů i v dalších letech.