Hororový florbalový Valentýn

Kromě romantické hudby se diváci dočkali dramatu hned v prvním zápase, ale dramatu jiného druhu, než by si na florbale představovali.

O přímý postup do play-off se utkali jelimani nastoupivší bez kapitána Červeného a bloudivci v plné síle. Druzí jmenovaní museli vyhrát, jenže na hřišti to nebylo vidět. Lepší byli milovníci předmasopustních lahůdek, činili se Fronc s Ledvinkou, kteří se do poločasu postarali o tříbrankový náskok. Do druhé půle si mezi tyče stoupla Rybníčková a k její smůle jí za čáru propadly hned první dvě střely soupeře. Rázem bylo o co hrát. Jelimani však drželi svůj náskok, na kontaktní gól soupeře dokázali vždy odpovědět a dodat svým barvám klid. Necelé dvě a půl minuty před koncem došlo k události, na kterou budou chtít všichni přítomní asi co nejrychleji zapomenout. Adam Ledvinka v otočce při snaze zakončit upadl tak nešťastně, že si zlomil ruku, jak ukázalo pozdější vyšetření. Zápas byl do příjezdu sanitky přerušen a po dohodě s kapitány byl jako konečný uznán aktuální stav 5:4 pro Jelita. Adam pro letošek dohrál, ale může ho alespoň těšit, že i jeho přispěním postoupili do play-off borci v bílém.

Jelita – Loudavý a Steklí 5:4 (3:0)

Branky: Fronc 3, Ledvinka, Voda – Valeš 2, Paštika, M. Louda; střely 15 - 10; hvězdy zápasu: 1. Fronc, 2. Valeš, 3. Ledvinka

Ačkoliv myšlenky všech byly po prvním zápase s Adamem, ve zkrácené variantě se odehrál i druhý mač. V něm proti silničářům nastoupili Kumíčci. Než se stačili rozkoukat, namazal Poráč Haltmarovi a ten nechytatelnou peckou vymetl pavouky z pravé šibenice. Fialoví pak postupně přitahovali šrouby, ale do půli se jim podařilo pouze vyrovnat, když Garbiniho střelu dorazil Kubíček. Po pauze šli dokonce do vedení, když se opět z dorážky prosadil sváteční střelec Hladík. Silničáři ovšem nesložili zbraně a trpělivě šli za vyrovnáním. Minutu před koncem se v útoku zapomněl obranář Michalik, volného prostoru využil Kašpar, narýsoval kolmici na Schneidera, kterého sice Hošťálek vychytal, ale proti dorážce Poráče byl už bezmocný. Podruhé skončil zápas těchto dvou soupeřů bez vítěze.

Kumíčci – Správa a údržba silnic Středočeského kraje 2:2 (1:1)

Branky: Kubíček, Hladík – Haltmar, Poráč; střely 13 - 14; hvězdy: 1. Poráč, 2. Hošťálek, 3. Rodin

Aktualizované statistiky naleznete zde.