IB v roce 2019: plný počet 45 bodů pro Theu

Absolventi gymnázia Open Gate opět výborně skórovali v mezinárodní maturitě International Baccalaureate (IB). Thea Kratochvílová získala plný počet 45 bodů. Zařadila se tak mezi několik stovek z celkových více než sto tisíc absolventů po celém světě, kteří se mohou pochlubit tímto výjimečným výkonem.  Průměrný výsledek letošních absolventů IB v Open Gate je 38 bodů, i to je výrazně dobré ohodnocení.
  
Akademický rok 2018/2019 zakončilo v Open Gate zkouškami IB celkem 18 absolventů. Dvanáct z nich složilo kompletní IB, tedy zkoušky z šesti skupin, a zároveň úspěšně splnili program KAS – kreativita, akce, služba. Vedle They Kratochvílové, která se může pochlubit 45 body, obdrželi další čtyři studenti 40 bodů a více. Šest absolventů si z programu IB vybralo 3-5 předmětů, ze kterých získali IB certifikáty.

„Mezinárodní maturita IB mi dala větší volnost ve výběru vlastní specializace. Zároveň je však program IB velmi komplexní a díky tomu jsem si prohloubila znalosti ve všech oborech vědění. Obě tyto skutečnosti, spolu se samostatností, bez které není možná dobrá příprava na absolvování této zkoušky, to beru jako klíčové pro přijetí na univerzitu a následné studium,”  hodnotí mezinárodní maturitu IB Thea Kratochvílová. Ve studiu bude dále pokračovat na britské University of Cambridge, kde si vybrala obor Ekonomie. Stejně jako na Open Gate získala i pro univerzitní studium stipendium od rodinné nadace manželů Kellnerových The Kellner Family Foundation

Mezinárodní maturita IB (International Baccalaureate)
Na mezinárodní maturitu IB připravuje gymnázium Open Gate septimány a oktavány během dvouletého vzdělávacího programu International Baccalaureate Diploma Programme. Celý program absolvují studenti v angličtině, kromě češtiny a české literatury. Výsledek mezinárodní maturity IB uznávají univerzity po celém světě, včetně těch nejprestižnějších. Na některých univerzitách nahrazuje přijímací zkoušky. Gymnázium Open Gate nabízí studentům její absolvování už od roku 2009.

Studenti Open Gate si můžou vybrat i klasickou českou maturitu nebo různé kombinace obou zkoušek. Škola je převážnou část studia připravuje na všechny možnosti, rozhodnout se musí až na začátku posledního ročníku.