Improzápas

Ve středu 22. 2. 2017 se po výuce vydali vybraní studenti Open Gate spolu se školním improvizačním týmem L.I.K.E. do Plzně podpořit zmíněnou skupinu v improvizačním zápase. Cestou si studenti vyplňovali čas povídáním a někteří i zpíváním. Po příjezdu do Plzně jsme se rozdělili. L.I.K.E. se vydal na místo konání improvizační soutěže (s vychovatelem Vojtou) a ostatní se prozatím vydali na přednášku o plastech a výstavu MÁ PLAST (s Dragou, vychovatelkou denních studentů).

Na této přednášce v DEPU2015 nám naše průvodkyně vyprávěla o projektu MÁ PLAST, sdělila nám, jak projekt vznikl a zmínila i důvody jeho vzniku. Zjistili jsme, jak se dá plast využívat (např. výroba hraček, bot, židlí), také jsme si vyzkoušeli, jaké to je, když ryby vplavou do plastových lahví - zkoušeli jsme se vmáčknout mezi obří nafouklé plastové „vaky“. Tento zážitek byl obzvlášť záživný pro nás všechny. Dále jsme se podívali na krátký film o tom, jak se třídí plast vylovený z moří, zjistili jsme zajímavosti o námořnické tradici.Námořníci do velrybích zubů vytesávají obrázky; proto když se vyloví z moře plast, roztaví se a nalije do formy zubu. Po ztuhnutí tyto výrobky slouží stejně jako velrybí zuby. Přednáška byla velmi zajímavá a plná užitečných informací.

Po přednášce se naše skupina vydala na cestu k Moving Station, kde se konal zmíněný Improzápas. Během soutěže jsme se mohli zapojit i my – napsali jsme náhodné téma, obdrželi hlasovací kartičky a vstupenky a vyrazili jsme do sálu. Po vybrání vhodných míst jsme se konečně všichni usadili a zápas mohl začít. Proti sobě nastoupil náš tým L.I.K.E. proti Improstoru z Plzně. Dále byl přítomen přísný a nekompromisní František, který rozhodoval o osudu obou týmů, větší důraz byl však kladen na publikum. Soutěžící procházeli různými kategoriemi, jako zpívání, živé obrazy a mnohé další. Show byla celkově vydařená, vtipná, zkrátka skvělý zážitek. Nakonec se rozhodlo pro výhru Improstoru z Plzně, a to o jeden bod (6:7). Byli jsme rádi, že jsme s našimi improvizátory mohli být na jedné scéně během tak důležité akce. Potkali jsme skvělé improvizátory, týmy získaly nové zkušenosti, všichni si akci užili a dokonce se většina z nás natolik vyčerpala, že skoro celou cestu zpět do Babic tvrdě spala.

Za skvělý výlet děkujeme organizátorům MÁ PLAST i Improzápasu a hlavně našim vychovatelům Vojtovi a Draze, kteří zařídili všechno potřebné a zorganizovali pro nás skvělé odpoledne.

Pár fotografií ZDE

- Sofie Popova, Sekunda A -