​Jak jsme vyhráli lístky do kina

Na konci minulého školního roku vyhlásilo knihkupectví Luxor „Velkou obrázkovou soutěž“, do které měly děti posílat obrázky svých literárních hrdinů. Na OG se soutěže zúčastnili žáci obou tehdejších sekund. Ne všichni nakonec své obrázky zaslali, ale z těch, kteří odvahu našli, nakonec uspěli mezi třinácti ohodnocenými pracemi čtyři naši kreslíři: Viki Hložková, Yannick Borovič, Ema Bažantová a Tonda Bawia, jehož zpráva následuje. Fotografie z výstavy prací ukazují bohužel poněkud nedůstojné místo, které jim v knihkupectví (v době jeho rekonstrukce) našli.

Bylo úterý, když do třídy přišel pan učitel Šrůta s velkou novinkou. Řekl nám, že knihkupectví Luxor pořádá kreslící soutěž o dva lístky do kina. A protože já rád soutěžím a jsem zběhlý v kreslení, tak mě tato akce hned nadchla. Všichni v naší třídě hned začali kreslit, ale já jsem ještě promýšlel, co a jak nakreslím. Nakonec jsem vybral Dobbyho z Harryho Pottera. Je to totiž moje oblíbená postava.

Začal jsem kreslit na příští hodině. Když byl pátek, všichni svoje obrázky dali do obálky, aby je pak mohl pan učitel poslat, ale já jsem svůj obrázek pořád neměl hotový. Tak jsem si ho vzal domů, kde jsem ho dodělal do detailů, a pak v sobotu poslal sám. Dlouhou dobu se nic nedělo, když najednou byl poslední víkend před prázdninami. Ještě si to pamatuji, jako by to bylo včera.

Byla sobota, odpoledne a já zůstával na kolejích po náročném školním výletu. Když najednou přišla Viky s tím, že jsme oba dva vyhráli tu soutěž. Najednou jsme byli oba dva nadšení a spokojení. Za týden mi opravdu přišla obálka s lístky do kina na Já padouch 3. Zanedlouho jsme já s kámošem už stali před kinem, v jedné ruce předraženou italskou zmrzlinu a ve druhé lístky, plní napětí a nadšení. A pak to šlo jak po běžícím pásu. Lístky, sedadla, popcorn, nachos a nezapomenutelný zážitek v kině jako z každého filmu. A tohle je konec mého příběhu plný emocí, napětí a úžasu.

Zde si prohlédněte fotogalerii.

Antony Bawia