​KappaSpar ovládl 13. ročník FLOGu

Tak je to tady, máme vítěze 13. ročníku FLOGu. Trpělivým výkonem si pro pohár došli kapašpárci dirigovaní skvělým Prokešem.

Předposledním zápasem sezóny bylo malé finále, boj o třetí místo. Ten proti sobě svedl Half-Wit Hochy a Buldogs. Buldoci bez Luky mladšího vsadili vše na beton, a protože hoši si s ním po celý zápas nedokázali poradit, fanklub příznivců defenzivního florbalu si přišel na své. K vidění byla skvělá poziční hra, útoky do plných, perfektní bloky a tu a tam zákrok gólmana. Zkrátka, o šance byla nouze, zvláště když se oba soupeři pokoušeli překonat obranný val zvící mohutnosti Velké čínské zdi překonat individuálně. Vážně, nevymýšlím si! Za celý zápas vyslali hoši na bránu protivníka 13 míčků, buldoci dokonce jen 10. A tak diváky zvedla ze sedadel slušně zaplněné tribuny až šance Hošťálka mladšího, který 7 sekund před koncem první třetiny sám před svým bratrem promáchl. Ve druhé třetině byl k vidění duel na pokračování mezi Kubíčkem a gólmanem Hošťálkem. Ten sebevědomí střelce ale pěkně rozcupoval, když mu chytil snad tři tutovky. Svého spoluhráče nejlépe doplňoval J. Hošťálek, ale ten se ne a ne zastřelit mezi tři tyče. Ani ve třetí třetině se nestalo nic, co by jen ohrozilo poklidný spánek obsluhy scoreboardu. Vzrušení slibovalo prodloužení hrané pouze se třemi hráči v poli. Kdo ale čekal festival přihrávek, byl zklamán. Více šancí měli hoši, ale necelou minutu před koncem prodloužení prostřelil Knížka Borovič a zajistil svému týmu třetí místo.

Half-Wit Hoši – Buldogs 0:1 po prodloužení

Gól Borovič; střely 13 – 10; hvězdy utkání 1. Borovič, 2. T. Hošťálek, 3. Hrachovec

Grande finále slibovalo jiné kafe. Santové, ač ve finále bez vege dua Česnek a Kopřiva, se v play-off prezentují pracovitým a běhavým florbalem. V play-off byli schopní potrápit jakéhokoliv soupeře.Z předzápasové porady favorizovaných kapašpárků unikly informace o taktice: „Hlavně je nepodcenit, jsou fakt dobrý!“ A santíci to dokazovali. Dokázali účinně narušovat útoky soupeře a dopředu vyráželi k nebezpečným brejkům, které táhl Plešák. Gólem smrděly na druhé straně rychlé akce po rozehrání volných úderů v podání kapašpárků, ale Jersenský odolával. Favorit se prosadil až po přestávce. Horníček po samostatné akci poprvé rozvlnil síť a chvíli potom Valeš parádně nabil Prokešovi a ten poslal svůj tým do dvougólového náskoku. I nadále se ale hrál vyrovnaný florbal, klauzici dokázali svého soupeře na dlouhé desítky vteřin zamknout před Poráčem. A dočkali se i snižujícího gólu, byť ten byl z kategorie šťastných. Míček proskákal od Hladíka k Plešákovi a od jeho hole za Poráčova záda. Druhou pauzu kapašpárci docela uvítali, zklidnili se a přestali svého soupeře pouštět do šancí. Do otevřené obrany podnikali smrtící útoky. Po spolupráci s Valešem se prosadil Horníček a svůj hattrick dovršil po hrubce obrany. Santové se sice nevzdávali, ale kapašpárskou obranu dokázali překonat až těsně po závěrečné siréně.

KappaSpar – Santové 4:1

Třetiny 0:0, 2:1, 2:0; góly Horníček 3, Prokeš – Plešák; střely 20:17; hvězdy utkání 1. Horníček, 2. Prokeš, 3. Plešák

Pohár za vítězství 13. ročníku školní florbalové ligy zvedl nad hlavu Kašpar, kapitán KappaSparu. Zdá se, že jeho borci vyhráli zaslouženě, neboť vyhráli i dlouhodobou část a do play-off šli jako favorité. Za vítězstvím je dotáhl zejména fantastický Prokeš, nejlepší hráč ligy, kterému zdatně sekundovali parťáci Valeš s Horníčkem. A výkony obrany korunoval vynikající Poráč.

Třináctá sezóna nabídla kvalitní soutěž a vyrovnané výkony všech týmů. Je dobře, že se do soutěže zapojili i nejmladší studenti gymnázia, ve kterých rostou velké florbalové naděje pro další sezóny.

Zde si prohlédněte fotogalerii a tady statistiky.

Michal Kašpar