​Krajské kolo Plavecko - běžeckého poháru

Jak je již známo, Open Gate je plná nadaných studentů. Většinou ale jen minimum z nás je všestranně založených na tak vysoké úrovni jako třeba Šárka Neumannová.

Ve středu 30. května mi bylo potěšením Šárku doprovodit na krajské kolo Plavecko - běžeckého poháru v Čelákovicích, kam postoupila jako první z okresu. O Šárčině úspěchu jsem nepochybovala a snažila jsem se ji v tomto směru i morálně podpořit.

Tato soutěž funguje stejně jako duatlon, tj. dle pořadí v jakém doplavete, poté startujete do běžecké části. A protože Šárka je závodní plavkyní, předpokládala jsem, že ve vodě “zaboduje”. Ukázalo se, že mám skvělý odhad. Šárka doplavala první s náskokem dvou vteřin a nutno podotknout, že ve své kategorii byla jedna z nejmladších.

I když se nebylo čeho obávat, s podstatnou mírou nervozity z případného neúspěchu odstartovala Šárka do běžecké části závodu (1000 m) jako první. S pýchou jsem sledovala Šárku, jak si po prvních 500 metrech stihla vytvořit úžasný náskok. Ale příliš rychlý start se jí stal osudným. Ve velkém vedru ji krátce po proběhnutí prvního okruhu (500 m) začaly docházet síly a Šárčin náskok se postupně zmenšoval, až byl úplně smazán. Navzdory tomu, že do cíle doběhla „až“ jako šestá, jsem na ni i tak byla neskutečně hrdá! Přišlo mi to jako báječný výsledek, ale Šárka mou radost jen okomentovala slovy: „Zkazila jsem to. Přepálila jsem začátek a už to nějak nešlo.” Snad se mi Šárce povedlo vysvětlit, že byla skvělá a že přece o nic nejde.

Každopádně jsme si den moc užily a jsem vděčná, že jsem mohla být Šárce oporou. Je to velká bojovnice a nejspíš si ji napíšu jako svůj sportovní vzor do mého osobního sportovního portfolia. Děkujeme i panu Padevětovi, který nás dopravil tam i zpět, a doufáme, že za rok pojedeme znovu.

Sportu zdar a Šárce především.

Míša Rendlová