Krajské kolo v šachu

Ve středu 14. 12. 2011 jsme já, Jakub Malý, Eliška Kalinová a Václav Soukup vyrazili na krajské kolo v šachu do Neratovic, do něhož jsme se poctivě probojovali v minulém turnaji ve Staré Boleslavi. Doprovod nám po celý turnaj dělal Pavel Chára, který nás cestou neskutečně bavil. 

V krajském kole se v naší kategorii starších žáků sešlo dohromady 16 škol, takže jsme měli opravdu velkou konkurenci. Šachový turnaj byl zahájen hlavním rozhodčím, který nás přivítal a vysvětil pravidla, poté jsme se již pustili do hraní. První kolo jsme vyhráli 4:0, každý z nás dokázal svého soupeře porazit. Ihned jsme se vyšvihli na první místa. Všichni jsme samozřejmě měli radost, to jsme ale ještě nevěděli, že je před námi dalších 6 kol. Po této výhře to s námi šlo z kopce. Další hru jsem vyhrál opravdu o chlup- mé soupeřce totiž došel čas. Mí spoluhráči na tom ale tak dobře nebyli, všichni proti svým soupeřům prohráli. Další kola už byla tak nějak vyrovnaná, poslední kolo jsme prohráli úplně všichni, a to i přes podporu a doping v podobě gumových bonbonů od pana Cháry.

Nakonec musím uvést opravdu neuvěřitelnou Vaškovu závěrečnou hru, která byla celou dobu vyrovnaná, poslední 2 minuty se hrálo už jen na čas.Oba soupeři zběsile bušili do hodin, aby ztratili co nejméně času, Vašek nakonec prohrál v poslední sekundě soupeřova času. Hra to byla skvělá, stejně jako celý turnaj. Já osobně jsem měl skóre 5 výher z možných sedmi, spoluhráči na tom byli podobně. Tým Open Gate se nakonec umístil na 9. místě a z celého turnaje si odnáší skvělý zážitek a plno nově nabytých zkušeností. Není přeci důležité vyhrát, ale zúčastnit se!

Adam Polánek