Krátce z FLOGu

Plonkoví. Takový podtitul mohl nést první čtvrteční zápas školní florbalové ligy. Narazili na sebe prozatím neúspěšní Loudaví & Steklí a Jelita.

Jednalo se tedy o zápas o první body, ale favorizovaní byli bludišťáci. Tým milovníků tradičních zabijačkových lahůdek vyráběných z krup a krve totiž běhal jenom v pěti. Ke zraněnému Mikulandovi přibyl na marodku ještě Witt, nemocný je Zahranyčnyj, a navíc místo tradiční opory Chovancové se mezi tři tyče posadil Ledvinka. Na hře to ale nebylo vůbec znát. Hned po půlminutě hry se do samostatného úniku dostal mladý Mikulanda, ale zakončil špatně. To Froncovi se o chvíli později dařilo lépe a dostal outsidery do vedení, které ovšem po chvilce smazal Valeš. Ve zbytku první půle byla Jelita překvapivě lepší, ale Mikulanda spaloval jednu šanci za druhou a v této silné slávistické disciplíně mu zdatně sekundoval i Červený. Když už Mikulanda míček konečně za záda Theuera dostal, bylo to až po odpískání. Bludišťáci byli jaloví, za první půlku zaměstnali Ledvinku pouhými třemi střeleckými pokusy. A v druhé části hry přidali pouze stejný počet střel. To však předbíhám. Hned v úvodní minutě vyslal Červený dlouhou přihrávkou na zteč Fronce a ten poslal svůj tým opět do vedení. Kontroval Paštika, ale ze závaru se neprosadil. I nadále si jelítka překvapivě udržovala územní převahu a Mikulanda pálil jednu šanci za druhou. Teprve v osmé minutě se konečně prosadil střelou k delší tyči. A protože bludičky se na nějaký souvislý tlak nezmohly, skončil zápas zaslouženým vítězstvím v poměru 3:1 pro Jelita.

Jelita – Loudaví a Steklí 3:1 (1:1)

Branky: Fronc 2, Mikulanda; střely 13-6; hvězdy: 1. Fronc, 2. Mikulanda, 3. Červený

Stoprocentní. Anebo taky bratrovražedný zápas. Takové podtituly by slušely druhému mači. Proti sobě totiž nastoupily nejenom dosud neporažené týmy, ale k vidění byly i bratrské souboje Hošťálků a Hladíků. Od úvodu se hrál velmi pohledný florbal plný nahrávek a rychlých akcí. Jako první se prosadili Kumíčci, když Garbini z rohu našel zcela volného Kubíčka a ten se nemýlil. Hráči s Tutanchamonem na hrudi (AlCuPHO) přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a Michalik se měl v obraně co otáčet. Div si hlavu neukroutil, když J. Hošťálek našel V. Hladíka, který přešel přes dva hráče a po zemi překonal padajícího T. Hošťálka. I ve zbytku první části se hrál hezký florbal, ale bez gólu. Tohle koření florbalu se podávalo až po přestávce. Garbini zahrával volný úder a dobře postavený Kubíček jeho zblokovanou ránu dorazil. Apači přišli brzo s odpovědí. Krásně to sehrály mladé pušky Hošťálek – Hladík. Prvně jmenovaný krásným křížným pasem překonal obranu a Hladík z první pověsil míček pod víko. Kumíčkům ale opět pomohla standardka – Garbini prostřelil vše. Navíc V. Hladík utrpěl bolestivý úder a chvíli svému týmu chyběl. O dělbě rozhodnulo definitivně duo Garbini – Kubíček. Prvně jmenovaný po vyšachování obrany a nahrávce Kubíčka ze dvou metrů zcela nepochopitelně minul prázdnou bránu, ale od zadního mantinelu odražený míček stihl dopravit ještě před kasu, kde ho za dezorientovaného Jersenského dorazil Kubíček.  

Kumíčci – AlCuPHO 4:2 (1:1)

Branky: Kubíček 3, Garbini – V. Hladík 2; střely 13 - 10; hvězdy: 1. Kubíček, 2. V. Hladík, 3. Garbini

Zde si prohlédněte aktualizované statistiky.