​Krátce z florbalového hřiště

V zápase druhého s třetím se čekalo málo gólů a pevné obrany. Chyba lávky. Bednář foukl do píšťalky, Prokeš vyhrál buly čistě na Kašpara, ten dal míček napříč hřištěm Kubíčkovi, který si ho nechal školácky vzít, a Haltmar nezaváhal. Po čtyřech sekundách to bylo 1:0 pro šéfiky. Cipísci byli sice opticky lepší, míček měli většinou na svých holích, dokázali se i prosazovat ke střelám, ale Knížek odolával. Navíc další hrubku v obraně vyrobil Kašpar, když minul skákavý míček, na rozdíl od Orsága, který ho uklidil za záda bezmocného Poráče. Teprve potom přepnuli cipísci na vyšší rychlostní stupeň a prakticky ihned snížili, když se dvě minuty před pauzou prosadil Kubíček. Z nastoleného tempa neslevili a přetížená obrana šéfiků bez dirigenta Grejtáka nestíhala. Kubíček z rozehry v rohu přiťuknul vrchnímu Rumcajsovi, ten využil následně jeho clony a s přispěním teče obránce uklidil míček k delší tyči. A aby toho nebylo dost, Vu krásně křížem našel Prokeše a ten z jedničky rozvlnil síťku za Knížkem potřetí. Velmi efektivní byli cipísci i po pauze. Šéfici se sice tlačili za vyrovnáním, ale v obraně se jim otevírala povážlivá okénka. Nedůrazu obránců využil Kašpar, jenž se protlačil do koncovky, a střelou k bližší tyči překonal Knížka počtvrté. Dalšího okna v obraně využil Prokeš, který od vlastní kasy narýsoval kolmici mezi obránce na Kubíčka, a ten se mohl Knížka slušně optat, kam že by ho chtěl - 5:2. Střelec večera si nakonec připsal hattrick, když si zpracoval dlouhou přihrávku a nadvakrát doklepl míček do kasy. Ani obrana cipísků rozhodně nesehrála bezchybný part, dalekonosnou střelu Plešáka těsně před Poráčem usměrnil za jeho záda jemnou tečí Vu a Šilhanová musela zastavit nadějnou akci Valeše faulem. Její vyloučení 16 sekund před koncem ale už soupeř potrestat nestihl.

SC Cipísci – Ano, šéfe! 6:3 (3:2)

Kubíček 3, Kašpar 2, Prokeš – Haltmar, Orság, Plešák

.

Jestli v druhém zápase čekali diváci bojovný mač, nezklamali se. Jak ovčáci, tak péefka se ve hře trápí a místo pohledných kombinací sází spíše na bojovnost a obětavost. Ovčáci spoléhají na zakončovatele Kostku a létajícího Ferbra, péefka spíše na týmové pojetí. Gólovky se rodily pomálu, největší měl po standardce Šindelář, ale jeho ostrá rána cinkla jenom do břevna. Na druhé straně byli skoro všude Kostka s Ferbrem, ale do vyložených šancí je obrana soupeře nepouštěla. Úvodní gól se narodil až dvacet vteřin před přestávkou. Šindelář rozehrál z rohu před bránu, zblokovaný míček si nejrychleji našel

Kunčák a poslal jej nad rameno Hrachovce. Na začátku druhé půle zafungovala osvědčená spolupráce Paštika – Říha a bylo to 2:0. Ovčáci rozpoutali v obranném pásmu soupeře střelecké závody, ale Hošťálek byl vynikající. S ledovým klidem vychytal z ideální pozice zakončujícího Ferbra, vykopl ostrou ránu Kostky, a když se míček z Hanzálkovy hole překulil přes jeho nohu, do bezpečí jej z brankoviště odpálil Kárník. A pomohla mu také špetka štěstí, když Kostkovu pecku zastavila tyč. Nakonec se střelec ovčáků přeci jen prosadil důrazem před brankovištěm a bylo o co hrát. Michalik ordinoval svému týmu aktivní obranu a z toho rezultoval i rozruch na opačné straně hřiště. Michalik a Říha si ale v koncovce nepočínali příliš efektivně, nicméně hubený náskok se jim ubránit podařilo.

Pfffffffff – Pět ovec hnal před sebou Hrachovec 2:1 (1:0)

Kunčák, Říha – Kostka

Poslední předvánoční tabulky studujte zde.

Michal Kašpar