​Krátce z florbalu

Včera večer byl na programu zápas dvou týmů z čela tabulky. Šlo poznat, že se utkaly dva týmy s výbornou formou, na předvedenou hru se dalo koukat, k vidění byly rychlé a přesné kombinace a krásné góly.

Jako první se do několika šancí po nedorozumění kapašpárské obrany dostal Hrabal. Neuspěl, a tak se urodilo na druhé straně. Po úniku Valeše překonal Knížka Prokeš. O pár chvil později načapal soupeřova gólmana podruhé po rychlém vytočení zpoza branky. Hoši se však nevzdávali a starosti dělal obraně červených především Hrabal. Nejprve sice ve stoprocentní šanci přestřelil, ale vzápětí po nedůrazu obrany se po přiťuknutí Hrachovce prosadil a snížil. Po přestávce po dalším závaru předložil přihrávku Kubíčkovi, který se prosadil přes svého mladšího bratra a vyrovnal. Nutno podotknout, že dva Kubíčkové spolu za celý zápas svedli spoustu soubojů, mladší Vítek neměl ke svému staršímu bratrovi vůbec žádný respekt a byl mu vyrovnaným soupeřem. Diváci mohli vidět ještě jeden sourozenecký minizápas, duel Kolomazníkových. V tom byla úspěšnější starší Majda, která se radovala z asistence na třetí Prokešův gól. Minutu před koncem třetiny předvedl celý první útok červených nádhernou akci. Na konci kolotoče přihrávek se zatřepetala přesná Valešova střela v Knížkově síti počtvrté. V poslední minutě před šéfem hochů ještě hořelo, avšak k další změně skóre před sirénou už nedošlo. Po siréně ale ano. Tradičního vlažnějšího vstupu obránců využil Hrabal a opět snížil. Jenže místo očekávaného tlaku háčkařů po kontaktním gólu byla k vidění nejlepší pasáž hry v podání kapašpárků. Útok Horníček – Prokeš – Valeš krásně kombinoval a snažil se tak pobavit diváky. Po jedné takové povedené akci zaznamenal svůj čtvrtý gól v zápase vynikající Prokeš. Definitivní rozhodnutí přinesla hned další akce Kašpara. Toho sice Hrachovec čistým zákrokem poslal za mantinel, ale Kašpar se hned vrátil do hřiště, v rohu ještě dohnal míček a jeho tečovaná střela zapadla do růžku. Konečnou podobu výslednému skóre dal pak střelou mezi nohy Valeš.

KappaSpar sehrál svůj nejpovedenější zápas a zejména Prokeš byl k nezastavení. Kromě sedmi branek si vytvořili ještě spoustu dalších šancí. Half-Wit Hoši nehráli špatně, ale v souhře a součinnosti obrany s útokem zaostávali. Hrabal byl na hrotu příliš osamocený a Kubíček si musel chodit pro míčky do hloubi obranného pásma a na zakončení mu tedy nezbývalo dost sil.

KappaSpar – Half-Wit Hoši 7:3

Třetiny 2:1, 2:1, 3:1, střely 21 - 23, góly Prokeš 4, Valeš 2, Kašpar – Hrabal 2, Kubíček M.

Zde si prohlédněte aktualizované statistiky.

Michal Kašpar